2012. július 10. 10:19

Orbán Viktor miniszterelnök ma hivatalában fogadta az Alstom-csoport delegációját, amelyet Patrick Kron, az Alstom elnök-vezérigazgatója vezetett – derül ki Havasi Bertalan közleményéből.

Magyar részről a miniszterelnök mellett jelen volt Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester - írta közleményében Havasi Bertalan. A tárgyaláson áttekintették a magyar ipar és az Alstom közötti együttműködési lehetőségeket.

A francia Alstom kedden ünnepélyes keretek között adja át Budapestnek az első szériagyártású Alstom Metropolis típusú metrószerelvényt a 2-es vonal Puskás Ferenc Stadion állomásán. A céggel 2006. május 30-án kötöttek szerződést a 2-es és a 4-es metróvonal kocsijainak gyártására. E szerint az Alstom 22 szerelvényt gyárt a 2-es vonalra 150 millió euróért és 15+7 automata szerelvényt a 4-esre 114 millió euróért.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.