<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A miniszterelnök bejelentette, hogy hétfőn már meg is jelenik a közbeszerzési felhívás.

Indul a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása, jelentette be Orbán Viktor hétfőn Budapesten, Kína, valamint 16 kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumának megnyitóján. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy hétfőn már meg is jelenik a vonatkozó közbeszerzési felhívás. A projekt, mint ismert, kínai finanszírozással megy majd végbe.

Orbán Viktor beszél a Kína-Kelet-közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó megnyitóján 2017. november 27-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ez a beruházás az első olyan nagy fejlesztés, "zászlóshajó", amely Kína, egy EU-tag és egy EU-tagjelölt ország együttműködésével jön létre - emelte ki Orbán, hozzáfűzve: ez megteremti annak feltételeit, hogy a tengeri Selyemút európai végpontjától Közép-Európán keresztül vezessen a leggyorsabb szállítási útvonal Nyugat-Európába.

A pénzügyi együttműködés is magasabb szintre lép a két ország között, a hétfői plenáris ülés után ugyanis a magyar és a kínai Eximbank aláírja a Kína-Közép-Európa befektetési alap második fázisáról szóló megállapodást, mondta még el Orbán.

A fenti, lényegi részen kívül még ilyet mondott a miniszterelnök:

"Európának nem szabad bezárkóznia, mert ha bezárkózik, elveszíti a fejlődés lehetőségét, és főleg most nem szabad bezárkóznia, amikor olyan történelmi kihívásokkal néz szembe, amelyeket csak akkor tud megválaszolni, ha erős szövetségesei vannak."

via MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.