2010. március 1. 10:11

Az államnak nincs túl sok pénze arra, hogy a Malévot finanszírozza, a költségvetés meglehetősen szűkös gazdálkodási éveket él, másrészt az EU ezt nem is engedné, mondta el Oszkó Péter pénzügyminiszter a Magyar Rádió 180 perc című műsorában.

Hozzátette: jelen állapotában a Malév üzemi szinten még veszteséges, ebben a formájában pedig az állam nem tudja megtartani.

Szerinte az államnak kell kikényszerítenie, hogy a cég úgy működjön, ami nem igényel további állami finanszírozást. Úgy véli, ezt szem előtt tartva mindenképp további költségcsökkentésre, esetleg elbocsátásokra van szükség, végleges döntés azonban még nem született.

Mint ismert, péntek éjjel lezárultak a magyar és az orosz fél közötti tárgyalások, aminek eredményeként 25,2 milliárd forintért ismét csaknem teljes egészében állami kézbe kerül a nemzeti légitársaság.

2012-re lehet nyereséges a cég

Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója korábban az mfor.hu-nak úgy nyilatkozott: "Ha továbbra is úgy dolgozhatunk, mintha privát vállalat lennénk, akkor semmi kifogásom sincs az állami tulajdonszerzés ellen. Ha viszont túl nagy mértékben beleavatkoznak a cég vezetésébe, az megnehezítheti a helyzetet ."


Hozzáfűzte: 2012-ben már nyereséget termelhet a vállalat - ehhez évente hatmilliárd forintot meghaladó költséglefaragásra, a jegyárak enyhe csökkentésére, az utasszám növelésére és a márka renoméjának javítására van szükség.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.