2010. március 12. 07:31

Zárt ajtók mögött találkozott Oszkó Péter pénzügyminiszter Oroszlányban a helyi kis- és középvállalkozások, valamint az ipari parkban letelepedett multinacionális cégek képviselővel csütörtökön.

A találkozót követő sajtótájékoztatón Oszkó Péter elmondta: átfogó előadást tartott a vállalkozóknak az elmúlt egy év gazdasági és pénzügyi politikájáról, a költségvetést és a versenyképességet érintő intézkedésekről. Mint mondta, az eddig meghozott intézkedések gyümölcsei beérnek, stabil, kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás mellett megkezdődhet a gazdasági növekedés. A januári ipari termelési adatok alapján az egész éves, 0,2 százalékos gazdasági visszaesés már csak az első félévben érinti kedvezőtlenül a vállalkozásokat, a második félévben effektív növekedés valószínű. Különösen az export-orientált vállalkozások értékelhetik, tette hozzá, hogy az idén az export mintegy 5,5 százalékos felfutásra várható.

Ami a vállalkozók kérdéseit illeti, a pénzügyminiszter elmondta: a jövő évi esélyek mellett többek között arra voltak kíváncsiak, hogyan lehet hatékonyabbá tenni az adóhatóság működését, milyen árfolyam segítheti a magyar gazdaság versenyképességét. Szó volt a hatékony illetve kevésbé eredményes élénkítő programokról, valamint arról, hogy Magyarországon nem az általános költségvetési engedékenység, hanem a célzott programok segíthetik a gazdasági fellendülést.

A Vértesi Erőmű Zrt. jövőjére, sorsára vonatkozó újságírói kérdésre a pénzügyminiszter azt válaszolta: nem lehet pusztán pénzügyi szempontok alapján döntést hozni. Tartós megoldásra van szükség, egy olyan átfogó tervre, amelyben minden tényezőt figyelembe vesznek a munkavállalók foglalkoztatásától kezdve Oroszlány távhőellátásáig.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.