2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A fogyasztók megtévesztésére alkalmas volt a Metro Kft. egyik, idén januári akcióját népszerűsítő reklámújság, ezért a társaságnak ötmillió forintos bírságot kell fizetnie - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MTI-vel keddi közleményében.

A német tulajdonban álló, Magyarországon tizenhárom áruházat működtető Metro Kft. 2008 január 3-9. közötti akciója keretében különböző műszaki cikkeket kínált kedvezményes áron, amelyről reklámújságaiban, valamint internetes oldalán tájékoztatta a fogyasztókat.

A GVH megállapította: a hirdetett időszakban több áruházban az egész akció ideje alatt nem lehetett megvásárolni az akciós termékeket, vagy pedig olyan alacsony volt az indulókészlet, hogy a reklámozási időszak elején máris készlethiány alakult ki. A Gazdasági Versenyhivatal szerint ez a magatartás megtévesztő, hiszen a reklámújságok azt ígérték, hogy az adott termékek a megjelölt időszakban elérhetőek lesznek.

A fogyasztókat megtévesztő akciója miatt a GVH ötmillió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Metro Kft-t. A bírság összegét növelte, hogy a magyar piac egyik legnagyobb kereskedelmi vállalkozása követte el a jogsértést, ráadásul a Metro ellen már folyt GVH eljárás, így pontosan tudnia kellett, milyen követelményeket kell teljesítenie, amikor meghirdet egy akciót - áll a közleményben.

Enyhítő körülményként vette figyelembe a GVH, hogy a megtévesztő tájékoztatás rövid időre vonatkozott, a kifogásolt magatartás kevés termékre terjedt ki, és az áruházak szűk körét érintette.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!