2014. február 25. 12:52

Fejleszti erőmű-szerviz tevékenységét és bővíti erőmű K+F tevékenységét Magyarországon az Alstom Hungária Zrt. - áll a társaság közleményében.

Nukleáris erőművi berendezések fejlesztése terén meglévő fél évszázados tapasztalatára és a világ egyik legszélesebb atomerőművi portfóliójára alapozva szállítana turbina szigeteket az Alstom a Paksi Atomerőmű új blokkjaihoz. Az Alstom, amely nemzetközi szinten piacvezető az atomerőművi szekunder köri egységek gyártása terén, a világ atomerőműveinek 40 százalékába szállított már berendezéseket és a világon jelenleg üzemelő atomerőművek 30 százalékban a vállalat által gyártott turbinaszigetek termelik az elektromos áramot. A Paks II-re tervezett turbinaszigetek szállításának elnyerése esetén, nemzetközi kompetenciája és háttere mellett, az Alstom a több mint 60 fős magyar Erőmű Szerviz egységének szakértelmére, valamint az ugyancsak budapesti gőzturbina K+F részlegének kapacitására is építene.

"Nemzetközi piacvezető pozíciónkra, hazai erőmű szerviz csapatunkra, valamint budapesti gőzturbina K+F központunkra alapozva, sikeres pályázat esetén vállalatunk készen áll a Paksi Atomerőmű két új blokkjához turbinaszigetek szállítására és későbbi karbantartására egyaránt" – mondta Deák László az Alstom Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója. "Számításaink szerint, egy ilyen megbízás csak a mi vállalatunknál 200-300 új munkahely létrehozásával járna, azonban hazai partnereink bevonásán keresztül ez a szám a többszörösére is nőhet" - tette hozzá az igazgató.

Az Alstom által szállított metrószerelvényekről szólva elmondta, folyamatban van a 4-es metró 15 szerelvényének úgynevezett sötétüzemi tesztje, illetve a teljes rendszer próbája, a metró várhatóan március végén már utasokat szállíthat.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.