2008. november 14. 05:24

A 2008-as rendezvény már megfelelt a határértékeknek, így a jövő évben sincs akadálya annak, hogy megrendezésre kerüljön a legnagyobb hazai kulturális rendezvény.

Megszületett az elsőfokú ítélet az Újpest Önkormányzata által a Sziget Kft.-vel szemben indított perben. Az elsőfokú ítélet a Sziget Fesztivál jövőbeni megtarthatóságát nem akadályozza. A bíróság elutasította az Újpesti Önkormányzat keresetét, hogy korlátozza a Sziget zenés rendezvényeit este 10 és reggel 6 óra között.

Az ítélet megállapította, hogy a 2007. évi Sziget Kft. rendezvénye az engedélyezett zajkibocsátási határértéket meghaladta - s ezzel birtokháborítást követett el -, ugyanakkor megállapította, hogy a 2008. évi Sziget Fesztivál már - elébe menve a döntésnek – a különböző hangerő-szabályozó és hangszigetelő eszközökkel sikeresen csökkentette a határérték alá a rendezvény zaját.

A következő Sziget megszervezése folytatódik, a Fesztivállal kapcsolatos fejleményekről, a fellépők személyéről, a Sziget Kft. a szokásos módon ad majd tájékoztatást, áll a társaság közleményében.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.