2011. február 10. 14:27

Romániában drasztikusan esett az új autók bejegyzése januárban az előző hónaphoz képest, míg decemberben 12.472 autót adtak el, addig januárban csak 2.648-at.

Ugyanakkor az ország belügyminisztériumához tartozó gépkocsi-nyilvántartó hivatal csütörtökön az is közölte, hogy az idén januárban 24 százalékkal nőtt tavaly januárhoz viszonyítva a bejegyzések száma.

Januárban továbbra is a Dacia volt a vezető autómárka. A francia Renault tulajdonában lévő romániai autógyártó 594 gépkocsit értékesített az idei év első hónapjában, ami közel háromszorosa az egy évvel korábbinak.

Tavaly 94.541 új gépkocsit állítottak fogalomba Romániában, ami 18,5 százalékos visszaesés 2009-hez képest, amikor 116.020 új autót regisztráltak.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.