<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nagy az érdeklődés a kormány által támogatott nehézgépjármű-vezetőképzés iránt, amit az is mutat, hogy pénteken 10-15 óra között már 1022-en jelentkeztek arra az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Jelenleg 15 ezer olyan regisztrált álláskereső van, aki tehergépkocsi-vezetőként helyezkedne el, mindennek fényében nem lenne szükség az államilag támogatott képzésre, ám az e területen munkát keresők egy része nem alkalmas kamionsofőrnek. A szállítmányozás, az árufuvarozás területén a szűk keresztmetszet az, hogy azok a vállalkozások, amelyeknek kamionsofőrre van szüksége, találnak-e megfelelően képzett embereket.

A most meghirdetett, kormány által támogatott képzés során a munkáltató tanulmányi szerződést köt a munkavállalóval - ez mintegy havi 50 ezer forintos ösztöndíjat jelent - , és a munkavállaló vállalja, hogy ha végzett, legalább annyi időt tölt a munkáltatónál, amennyi a tanfolyam ideje volt.

Az államtitkár hozzátette: az előző évek tapasztalata azt mutatja, hogy 300 kamionsofőr megtalálásához, "legalább 2 ezer embert kell megszólítani". A mostani 6-7 ezer ember megtalálása ezért nagyon nehéz feladat, de szükséges ahhoz, hogy Magyarország logisztikai központ lehessen.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.