<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa felhívta a kormányt és az önkormányzatokat a Duna-völgy jövőjének átgondolására és tervezésére, ami véleménye szerint azért is fontos, mert bár a magyarországi vízgyűjtő területén a folyó súlyosan terhelt, felbecsülhetetlen értékű felszín alatti ivóvíz-tartalékok találhatók itt.

Az ombudsman szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: Magyarországnak nincsenek olyan nemzetközi jogi kötelezettségei vagy a vízi szállítással kapcsolatos gazdasági érdekei, amelyek indokolnák a hajózási szempontok kiemelt kezelését a környezeti szempontokkal szemben. Kockázatosnak tartotta, hogy a Duna hajózhatóságával kapcsolatos magyar jogszabály jóval szigorúbb követelményeket támaszt, mint amilyenekre az országot a nemzetközi megállapodások kötelezik.

A bős-nagymarosi vízlépcsőrendszerről szóló jogvita kapcsán úgy vélte: Magyarországnak az igényét képező vízmennyiséget teljes egészében az eredeti folyómederbe kellene juttatnia, lemondva a bősi áramtermelésből való részesedéséről.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.