Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A versenyhivatal szakmai színvonalának emelését, ennek révén a versenykorlátozások elleni hatékonyabb fellépést, illetve a fogyasztói érdekek eredményesebb védelmét igyekszik szolgálni.

A versenyhivatal szakmai színvonalának emelését, ennek révén a versenykorlátozások elleni hatékonyabb fellépést, illetve a fogyasztói érdekek eredményesebb védelmét igyekszik szolgálni a karácsony előtt módosított versenytörvény. A változtatások harmonizálnak a közösségi versenyjog megoldásaival is.

A törvény egyes területeken -- például a kartelltilalom kiterjesztésével -- szigorúbb lett. Egyúttal szélesíti a hivatal eszköztárát a felderítésekben, a vizsgálatok során, és módot ad a mainál erélyesebb szankciókra. Részletesen rendezi egyebek közt a hivatalból indított eljárás során igénybe vehető hatósági kutatás szabályait. Lehetőséget nyújt a lefoglalásra, helyiség zár alá vételére is, annak érdekében, hogy a szükséges -- a hivatal számára bizonyítékot jelentő -- iratok nehogy megsemmisüljenek,
eltűnjenek.

A módosítás kihat a versenyhivatal szervezetére. Az elnököt ezentúl -- a Magyar Nemzeti Bank vezetőjéhez hasonlóan -- hat évre nevezik ki. Az alelnökök személyére az elnök tesz javaslatot. Az európai gyakorlatnak megfelelően a versenytanács tagjai is hat évre nyerik el megbízatásukat.

Az üzleti élet képviselői már előzetesen, kifejezetten üdvözölték, hogy a GVH-nak módja lesz közleményben tájékoztatni a vállalkozókat politikájának egyes elemeiről, jogalkalmazási kérdésekről. A közleménykiadás, bár jogi erővel nem bír, kiszámíthatóvá teszi a hivatal működését -- mutatnak rá a szakemberek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.