TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A versenyhivatal szakmai színvonalának emelését, ennek révén a versenykorlátozások elleni hatékonyabb fellépést, illetve a fogyasztói érdekek eredményesebb védelmét igyekszik szolgálni.

A versenyhivatal szakmai színvonalának emelését, ennek révén a versenykorlátozások elleni hatékonyabb fellépést, illetve a fogyasztói érdekek eredményesebb védelmét igyekszik szolgálni a karácsony előtt módosított versenytörvény. A változtatások harmonizálnak a közösségi versenyjog megoldásaival is.

A törvény egyes területeken -- például a kartelltilalom kiterjesztésével -- szigorúbb lett. Egyúttal szélesíti a hivatal eszköztárát a felderítésekben, a vizsgálatok során, és módot ad a mainál erélyesebb szankciókra. Részletesen rendezi egyebek közt a hivatalból indított eljárás során igénybe vehető hatósági kutatás szabályait. Lehetőséget nyújt a lefoglalásra, helyiség zár alá vételére is, annak érdekében, hogy a szükséges -- a hivatal számára bizonyítékot jelentő -- iratok nehogy megsemmisüljenek,
eltűnjenek.

A módosítás kihat a versenyhivatal szervezetére. Az elnököt ezentúl -- a Magyar Nemzeti Bank vezetőjéhez hasonlóan -- hat évre nevezik ki. Az alelnökök személyére az elnök tesz javaslatot. Az európai gyakorlatnak megfelelően a versenytanács tagjai is hat évre nyerik el megbízatásukat.

Az üzleti élet képviselői már előzetesen, kifejezetten üdvözölték, hogy a GVH-nak módja lesz közleményben tájékoztatni a vállalkozókat politikájának egyes elemeiről, jogalkalmazási kérdésekről. A közleménykiadás, bár jogi erővel nem bír, kiszámíthatóvá teszi a hivatal működését -- mutatnak rá a szakemberek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.