<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A vezető spanyol légitársaságnál, az Iberiánál csütörtökön jelezték: pilótáik szakszervezete július 10-től hat napos sztrájkra készül, komoly fennakadásokat okozva majd a spanyolországi turistaforgalomban. Az Iberia dolgozói azért kezdenének sztrájkba, hogy így akadályozzák meg alacsony árú új vetélytársuk, a tervek szerint októbertől induló, CATair légitársaság beindulását.

[ajanlo=245][igazitas=right/]Az Iberia légitársaságnál napirenden van a költségcsökkentés, mivel több járata veszteségesen repül, így szó lehet azok megszüntetéséről is. Eközben alakul az olcsó konkurens felállítása, amely néhány éven belül már 30 géppel repülne. Az Iberia maga is részvényese a CATairnek, bár csak 20 százalék erejéig, vagyis nem dönthet annak működésével kapcsolatos kérdésekben. A cégek megállapodást sem kötöttek eddig járataik megosztásáról.

A CATairhez kerülő személyzet mindeközben nem kérhet kedvezőbb alkalmazási feltételeket, mint amilyeneket az Iberia társaság biztosít dolgozóinak. Az Iberia pilótái addig akarják folytatni tiltakozási akciójukat, amíg nem kapnak döntési jogot a CATair járatairól.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.