<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ma már nem a főváros és az Alstom között folyik a vita a metrókocsikról, hanem a francia cég és a magyar közlekedési hatóság között - közölte a főpolgármester szerdán, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Tarlós István szerint az Alstom és a Nemzeti Közlekedési Hatóság között tartó, a vasúthatósági engedélyről szóló "meccsnek" el kell dőlnie, ám ez nem a fővároson múlik. Jelezte azonban, hogy ezen múlhat a beruházás európai uniós támogatása.

Elmondta, egyetlen pontban bizonytalan még a megállapodás a francia cég és a főváros között, ez pedig a hatósági engedély ügye, amelyben a fővárosnak nincsen szerepe.

Tarlós István úgy fogalmazott: "Abban nincs megoldás, hogy mi az ördög legyen a hatósági engedéllyel". A főváros nem avatkozik a hatóság munkájába, és nem is minősíti azt - tette hozzá -, de mint mondta, "a nyolc hónapos hallgatáson változtatni kell".

Véleménye szerint meg kell mondani az Alstomnak, hogy milyen körülmények között, és milyen feltételekkel kaphatnak hatósági engedélyt a metrószerelvények.

A főpolgármester szerint a hatóságnak azt is meg kell mondania az Alstomnak,- "ha arról van szó netán", és amit ő nem állít - hogy ezek a szerelvények semmi körülmények között nem kaphatnak engedélyt.

Tarlós István bejelentette: az Alstom vezetője várhatóan július 21-én jön Budapestre. Ha akkor meg tudnak állapodni, a dokumentumot egy záradékkal látják el, amely szerint akkor léphet életbe a megállapodás, ha azt a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta.

Erre utalva jelezte: július 20-a és augusztus 20-as között szinte reménytelen határozatképes közgyűlést összehívni.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.