TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Helmut Sihler, a Deutsche Telekom német távközlési óriás leköszönő elnöke kijelentette, hogy mindenképpen többségi tulajdonosok akarnak maradni a Matávban, de pontos részesedési célt nem volt hajlandó mondani. A közelmúltban a Frankfurter Allgemeine Zeitung írta azt, hogy a tervek között szerepel a jelenleg több mint 59 százalékos tulajdoni részének lecsökkentése kis többségre.

A Deutsche Telekomnak jelenleg, a MagyarComon keresztül,59,21 százaléka van a Matávban. A Matáv többi részvénye nyilvános forgalomban van. Elégedettek vagyunk a Matáv fejlődésével, a cég értékét is helyesen mértük fel - közölte Sihler, nyilván a csütörtöki bonni sajtóértekezlet egyik témájára, az értékhelyesbítésre utalva. Sihler helyét Kai-Uwe Ricke veszi át a DT élén.

A Deutsche Telekom bejelentette, hogy az év első kilenc hónapjában 24,5 milliárd euró nettó vesztesége volt, s ennek jó része értékleírásokból keletkezett. Tizennyolc milliárd euró értékben érintik a leírások a VoiceStream amerikai mobilszolgáltatót, amelyet jóval értéken felül, közel 40 milliárd euróért vásárolt meg tavaly a társaság.

A felfokozott várakozásokhoz képest kevés lényegi újdonságot hozó sajtóértekezleten bejelentették, hogy Európa legnagyobb távközlési vállalatának adóssága a harmadik negyedév végén 64 milliárd eurót tett ki (200 millió csökkenés), s hogy az adóssághalmot 2003 végére 49,5-52,3 milliárd euróra akarják csökkenteni. Megerősítették, hogy a következő három évben csaknem 55 ezer munkahelyet kívánnak leépíteni a jelenleg körülbelül negyedmillió embert foglalkoztató Deutsche Telekomnál: közel 43 ezret Németországban, 12 ezernél valamivel többet külföldi leányvállalataiknál. A leépítéseket mindenütt a helyi szabályok szerint oldják meg.

Kai Uwe-Ricke, a DT új vezetője a konszern helyzetét komolynak mondta ugyan, de 2002 kilenc hónapjának üzleti eredményeit kiugróan jóknak: a Deutsche Telekom az időszakban 39,2 milliárd euró bevételt ért el, 12 százalékkal többet a tavaly első háromnegyed évi 35 milliárd eurónál.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.