2011. július 27. 07:01

Adózás és kamatfizetés előtt 2,58 milliárd eurós eredményt ért el az idei év második negyedévében a német Daimler AG. Ez az EBIT eredmény vállalati negyedéves rekordot jelent.

Az áprilistól júniusig tartó időszak adózott profitja a német autógyártónál 1,61 milliárd euró volt szemben az előző évi 1,25 milliárddal. Az egy részvényre jutó eredmény 1,51 euróra nőtt a tavalyi 1,18 után. A társaság bevétele éves összehasonlításban 5 százalékkal 26,34 milliárdra ugrott az elmúlt három hónapban.

Bár EBIT szinten az eredmény vállalati rekordot jelent és a profit is felette van a Dow Jones Newswire által megkérdezett elemzők 1,58 milliárd eurós várakozásánál, a 28,1 milliárdos bevételi konszenzust nem sikerült elérnie a cégnek.

Ennek megfelelően a tegnapi záróárukhoz képest mínuszban állnak a papírok a tőzsdei kereskedésben.

Dieter Zetsche, a Daimler igazgatóságának elnöke az eredménnyel kapcsolatban kijelentette, hogy a Daimler nemcsak az EBIT szintjén ért el történelmi csúcsot, de a Mercedes-Benz autók értékesítési volumene is soha nem látott szinteken van. A társaság a jövővel kapcsolatban is optimista, hiszen 2011-re a várt feletti EBIT-et várnak, és továbbra is szignifikánsan bővülő értékesítési volument.

mfor.hu