2011. július 27. 07:01

Adózás és kamatfizetés előtt 2,58 milliárd eurós eredményt ért el az idei év második negyedévében a német Daimler AG. Ez az EBIT eredmény vállalati negyedéves rekordot jelent.

Az áprilistól júniusig tartó időszak adózott profitja a német autógyártónál 1,61 milliárd euró volt szemben az előző évi 1,25 milliárddal. Az egy részvényre jutó eredmény 1,51 euróra nőtt a tavalyi 1,18 után. A társaság bevétele éves összehasonlításban 5 százalékkal 26,34 milliárdra ugrott az elmúlt három hónapban.

Bár EBIT szinten az eredmény vállalati rekordot jelent és a profit is felette van a Dow Jones Newswire által megkérdezett elemzők 1,58 milliárd eurós várakozásánál, a 28,1 milliárdos bevételi konszenzust nem sikerült elérnie a cégnek.

Ennek megfelelően a tegnapi záróárukhoz képest mínuszban állnak a papírok a tőzsdei kereskedésben.

Dieter Zetsche, a Daimler igazgatóságának elnöke az eredménnyel kapcsolatban kijelentette, hogy a Daimler nemcsak az EBIT szintjén ért el történelmi csúcsot, de a Mercedes-Benz autók értékesítési volumene is soha nem látott szinteken van. A társaság a jövővel kapcsolatban is optimista, hiszen 2011-re a várt feletti EBIT-et várnak, és továbbra is szignifikánsan bővülő értékesítési volument.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.