TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. július 12. 06:56

A jövő év elején lejár Janet Yellen négyéves megbízatása, elég valószínű, hogy az amerikai elnök a továbbiakban nem számol vele.

Donald Trump amerikai elnök igen nagy valószínűséggel nem hosszabbít Janet Yellennel az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed élén, miután Yellen négyéves megbízatása a jövő év elején lejár. Erről a Politico című lap számolt be négy, név nélkül nyilatkozó kormányzati illetékesre hivatkozva.

A források szerint Donald Trump a Fed élére Gary Cohnt állítaná, aki jelenleg a nemzeti gazdasági tanács elnöke. Ennek a fórumnak az a feladata, hogy segítse előkészíteni az amerikai elnök gazdasági döntéseit. A Politico értesülése szerint Donald Trump már csak arra vár, hogy Gary Cohn rábólintson a felkérésre.

Gary Cohn a múlt év vége óta vezeti a nemzeti gazdasági tanácsot, előtte a Goldman Sachs bankcsoport elnöke volt.

Janet Yellen, aki 2014 februárjában vette át a Fed-et Ben Bernanke-tól, az első nő a százéves pénzintézet élén.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.