2017. július 12. 06:56

A jövő év elején lejár Janet Yellen négyéves megbízatása, elég valószínű, hogy az amerikai elnök a továbbiakban nem számol vele.

Donald Trump amerikai elnök igen nagy valószínűséggel nem hosszabbít Janet Yellennel az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed élén, miután Yellen négyéves megbízatása a jövő év elején lejár. Erről a Politico című lap számolt be négy, név nélkül nyilatkozó kormányzati illetékesre hivatkozva.

A források szerint Donald Trump a Fed élére Gary Cohnt állítaná, aki jelenleg a nemzeti gazdasági tanács elnöke. Ennek a fórumnak az a feladata, hogy segítse előkészíteni az amerikai elnök gazdasági döntéseit. A Politico értesülése szerint Donald Trump már csak arra vár, hogy Gary Cohn rábólintson a felkérésre.

Gary Cohn a múlt év vége óta vezeti a nemzeti gazdasági tanácsot, előtte a Goldman Sachs bankcsoport elnöke volt.

Janet Yellen, aki 2014 februárjában vette át a Fed-et Ben Bernanke-tól, az első nő a százéves pénzintézet élén.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.