Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A magyarok négyötödét ülteti a televízió elé hosszabb-rövidebb időre a pénteken kezdődő londoni olimpia; a nézők átlagosan legalább öt hazai aranyérmet várnak, többet, mint amennyit az előző ötkarikás játékokon szereztek a magyar sportolók - derül ki a UPC Magyarország felméréséből.

A kimutatás szerint várhatóan a magyarok mintegy 80 százaléka követi majd nyomon legalább alkalmanként az olimpia eseményeit, elsősorban az otthoni tévékészüléken. A legérdeklődőbbek a férfiak, akik közül 40 százalék szinte valamennyi sportközvetítést megnéz, ugyanakkor a nők általában csak a magyar sportolók számai iránt igazán lelkesek.

Az 1000 fő megkérdezésével végzett felmérés alapján az otthontól távol, szórakozóhelyeken, illetve ismerősöknél, barátoknál inkább csak a magas képzettségű és jövedelmű, 30 év alatti fiatalok követik az olimpiát. A korral azonban nem csak az otthonmaradás esélye, hanem a játékok iránti érdeklődés is fokozódik: elsősorban az 50 év felettiek azok, akik az összes sporteseményt végigkísérik.

Az olimpia iránt érdeklődők a vízi sportok számait várják leginkább, mert ezekben a sportágakban remélik a legjobb eredményeket. A legnagyobbak az úszókkal szembeni elvárások, tőlük a szurkolók 35 százaléka várja a legjobb eredményeket.

A legtöbben az úszókra (26,6 százalék), a vízilabdázókra (20,2 százalék) és a kajak-kenusokra (13,5 százalék) kíváncsiak. A népszerűségi lista negyedik és ötödik helyén az atlétika és a kézilabda áll.

A válaszadók közel negyede várhatóan Cseh László, a 2008-as olimpián három ezüstérmet szerzett úszó versenyeit követi majd leginkább figyelemmel, őt követi a 2009-ben világbajnoki címet elért úszó Gyurta Dániel (11 százalék), illetve a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Kovács Katalin (9 százalék). Rajtuk kívül még Douchev-Janics Natasát, a magyar vízilabda-válogatottat és Pars Krisztiánt említették a felmérésben részt vevők.

A válaszadók több mint kétharmada arra is vállalkozott, hogy megjósolja, hány érmet szereznek a magyar sportolók Londonban: 12 százalék öt aranyéremmel számol, de 10 százalék valószínűbbnek tartja, hogy nyolcat is szereznek. A megkérdezettek átlagosan 5,5 aranyéremre számítanak, azaz mindannyian több aranynak szeretnének örülni, mint négy évvel ezelőtt Pekingben, ahol a magyar sportolók háromszor állhattak a dobogó tetejére.

A felmérésben részt vevők majdnem fele (48 százalék) a nagyképernyős tévé által nyújtott élményt tartja a legfontosabbnak az olimpia megtekintésekor. Ezt követi a nagyfelbontású HD-minőség és a rögzíthetőség, illetve az újfajta, digitális újranézhetőség iránti igény.

Az egyelőre még kevésbé elterjedt 3D-s televíziózás kapcsán kiderült: a technológiai adottságok egyelőre csak keveseknek (2,4 százalék) teszik elérhetővé, hogy háromdimenziós képet megjelenítő televízión kövessék a játékokat, ugyanakkor jóval nagyobb, két és félszeres (6 százalék) azon megkérdezetteknek az aránya, akik szívesen néznék a sportműsorokat térhatású képen.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.