2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem rossz dolog ez, ha már úgyis a finteché a jövő.

November végén zárult az MKB Bank és az MKB Fintechlab második Fintech Akadémiája, amelyre 20 országból több mint ezren jelentkeztek, áll az MKB szerdai közleményében. A rendezvényen szakértők a következő generációs digitális pénzügyi szolgáltatásokról tartottak előadásokat, emellett a legígéretesebb fintech megoldásokat keresték.

Ez szükséges is, mert a következő években jelentősen átalakul a bankszektor. A Parlament október 31-én fogadta el a törvényjavaslatot, amely a hazai bankok számára kötelezővé teszi, hogy infrastruktúrájukat hozzáférhetővé tegyék külső szolgáltatók, fintech startupok számára, amelyek így új, digitális szolgáltatásokat fejleszthetnek az ügyfeleik részére.

Az MKB Bank elébe ment a dolgoknak, és Magyarországon elsőként, teszt üzemmódban már meg is nyitotta hozzáféréseit a külső szolgáltatók számára, ráadásul a Fintech Akadémia időtartama alatt az európai fejlesztői közösséget is bevonták, így az ő visszajelzéseik alapján is alakítják a fejlesztés irányát.

A Fintech Akadémia tesztelői verseny három győztese összesen 10 millió forint értékű inkubációs szolgáltatást kap az MKB Fintechlabtól. A győzteseket az MKB a jövő februárban induló második inkubációs programjuk keretében mentorálja majd.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!