<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Barsiné Pataky Etelka szerint az újszerű dunai hajópark fejlesztése szükséges a folyami hajózás erősítéséhez. A kormánybiztos, aki Brüsszelben beszélt erről, úgy vélte a dunai hajózás fejlesztésekor nem lehet alapul venni az Európában mintának tekintett rajnai modellt.

A dunai hajózás fejlesztéséhez a folyó sajátosságaihoz jobban illeszkedő, új típusú hajók építésére van szükség hosszú távon Barsiné Pataky Etelka, az Európai Unió (EU) Duna-régió Stratégia magyar kormánybiztosa szerint. Erről a kormánybiztos Brüsszelben, az európai parlamenti Zöldek frakciójának keddi rendezvényén beszélt - tájékoztatta a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság szerdán az MTI-t közleményben.

Barsiné Pataky Etelka szerint az újszerű dunai hajópark fejlesztéséhez alapot jelentenek az értékes hajóépítő hagyományok és szakértelem Magyarországon és a szomszédos országokban. A kormánybiztos szerint a hajózásra vonatkozó szabályozásokat ugyanakkor csak társadalmi támogatottsággal lehet megalkotni európai szinten.

A dunai hajózás fejlesztésének megvitatásakor nem lehet alapul venni az Európában mintának tekintett rajnai modellt, tekintettel a két folyó vonzáskörzetének eltérő gazdasági és környezeti viszonyaira - szögezte le Barsiné Pataky Etelka.

A keddi brüsszeli rendezvény célja a közlemény szerint az volt, hogy megvizsgálja a Duna sajátos hajózási viszonyaihoz illeszkedő hajópark és infrastruktúra fejlesztésének lehetőségeit. Az Eva Lichtenberger osztrák zöld képviselő által szervezett előadói között szerepelt a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság főtitkára, az Európai Bizottság szakértői, valamint a témában érintett szállítmányozási és hajótervező szakma képviselői - olvasható a közleményben.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.