2p

Didier Mahout váltja Laurent Poiron-t a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe és a bank közép-európai régiójának vezérigazgatói székében 2015. június 1-jétől. A korábbi vezérigazgató a bank németországi vállalati divíziójáért lesz felelős.

Didier Mahout

A BNP Paribas Didier Mahout vezetésével folytatja vállalati és intézményi banki tevékenységét Magyarországon. Elődjéhez hasonlóan Mahout egyben a bankcsoport hat magyarországi üzletágának egységes képviseletéért, valamint a teljes közép-európai jelenlét irányításáért is felelős. Didier Mahout 1982 óta dolgozik a BNP Paribas-nál, mostani kinevezését megelőzően, 2007 óta a bank Ausztráliáért és Új-Zélandért felelős vezérigazgatója volt Sydneyben.

"A tengerentúlról visszatérve örömmel látom, hogy az elmúlt években jelentős eredményeket ért el a BNP Paribas Csoport mind a magyar, mind a közép-európai piacon. Úgy gondoljuk, Európa ezen része komoly növekedési lehetőségeket tartogat, és mi részt akarunk venni ennek realizálásában, erre köteleztem el magam" – mondta el Didier Mahout.

A távozó Poiron összegezte a bank közelmúltbeli legnagyobb sikereit: "A gazdasági környezet sokat változott abban a négy évben, amelyet Magyarországon töltöttem. Mi is sokat fejlődtünk, különösen büszke vagyok a két sikeres forintkötvény kibocsátásunkra – mindkettő esetében rekordösszeget értünk el az állampapír piacon kívüli aukciók történetében, és máig mi vagyunk az egyedüli forint kötvényt kibocsátó külföldi szereplő a magyar piacon. Vezetésem alatt vált a budapesti BNP Paribas közép-európai regionális központtá és indítottunk el egy új online lakossági betéti terméket. Elkötelezett, professzionális csapatot és egy gyönyörű várost hagyok hátra, ahova mindig szívesen visszatérek."

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!