<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Mol április 23-i közgyűlésének valamennyi határozatát hatályon kívül helyeztetné az OMV abban a perben, melyet a magyar olajipari vállalat ellen indított - írja a Népszabadság.

Az ügyben a Fővárosi Bíróság az első tárgyalási napot január 21-ére tűzte ki. Az OMV még május 19-én jelentette be, hogy beperli a Molt, mivel a társaság közgyűlésének határozatait olyan részvényesek - köztük a Magnolia, az OTP, az ING Bank, az MFB Invest, a BNP Paribas és a cseh villamos művek (CEZ) - támogatásával fogadták el, amelyek az osztrák vállalat szerint nem szavazhattak volna, mivel a számukra kölcsönadott Mol-papírok valójában saját részvények voltak, azaz voksolásra nem jogosították fel tulajdonosaikat.

Az OMV emellett kezdeményezte egy különleges könyvvizsgáló bírósági kinevezését is, akinek az lenne a feladata, hogy átnézze és véleményezze a Mol és az említett részvényesek közötti megállapodásokat.

Ugyancsak tegnap jelentette be a Mol, hogy visszakerültek hozzá azok a részvények, melyeket az OTP-nek és az MFB Investnek adott kölcsön. Mivel a Mol tulajdonában lévő saját részvényekkel nemcsak szavazni nem lehet, de osztalékot sem lehet felvenni utánuk, így a Mol által a tavalyi nyereség után kifizetett idei osztalék részvényenként 883 forintra nőtt. Az osztrák nemzeti olajtársaság által indított per egyébként hatással lehet az osztalékra is, hiszen annak mértékéről is a közgyűlésen született döntés - számol be a Népszabadság. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.