2008. július 4. 06:44

A Mol április 23-i közgyűlésének valamennyi határozatát hatályon kívül helyeztetné az OMV abban a perben, melyet a magyar olajipari vállalat ellen indított - írja a Népszabadság.

Az ügyben a Fővárosi Bíróság az első tárgyalási napot január 21-ére tűzte ki. Az OMV még május 19-én jelentette be, hogy beperli a Molt, mivel a társaság közgyűlésének határozatait olyan részvényesek - köztük a Magnolia, az OTP, az ING Bank, az MFB Invest, a BNP Paribas és a cseh villamos művek (CEZ) - támogatásával fogadták el, amelyek az osztrák vállalat szerint nem szavazhattak volna, mivel a számukra kölcsönadott Mol-papírok valójában saját részvények voltak, azaz voksolásra nem jogosították fel tulajdonosaikat.

Az OMV emellett kezdeményezte egy különleges könyvvizsgáló bírósági kinevezését is, akinek az lenne a feladata, hogy átnézze és véleményezze a Mol és az említett részvényesek közötti megállapodásokat.

Ugyancsak tegnap jelentette be a Mol, hogy visszakerültek hozzá azok a részvények, melyeket az OTP-nek és az MFB Investnek adott kölcsön. Mivel a Mol tulajdonában lévő saját részvényekkel nemcsak szavazni nem lehet, de osztalékot sem lehet felvenni utánuk, így a Mol által a tavalyi nyereség után kifizetett idei osztalék részvényenként 883 forintra nőtt. Az osztrák nemzeti olajtársaság által indított per egyébként hatással lehet az osztalékra is, hiszen annak mértékéről is a közgyűlésen született döntés - számol be a Népszabadság. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.