<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A magyarországi gazdasági helyzet miatt a hazai vállalkozások igyekeznek a kedvezőbb üzleti környezetű országok felé nyitni, illetve a dinamikusabb piacok felé terjeszkedni – írja az ICEG European Centre által készített elemzésre hivatkozva a Világgazdaság.

A kutatóintézet az elmúlt év egészére azt várja, hogy a működőtőke-export aktív, bár az elmúlt évihez képest mérsékeltebb marad. Év végére az állományt 13-14 milliárd euróra teszi az ICEG.

A legnagyobb tőkekihelyező tavaly is a Mol, az OTP és a Richter volt, a célországok pedig leginkább térségünk, illetve Kelet-Európa államai. Jellemző az is, hogy a részvény és részesedés vásárlása mellett az újrabefektetett jövedelmek egyre nagyobb mértékben határozzák meg a tőkekifektetések alakulását.

Továbbra is a már hagyományosnak számító ágazatokban a legélénkebb a magyar tőkekihelyezési kedv. Tavaly az első három negyedévben a pénzügyi tevékenység, a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás, nukleáris fűtőanyag, illetve a vegyi anyagok és termékek gyártása maradt domináns, írja a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.