2017. december 4. 08:40

Hétfőn alig fél órával a tőzsde nyitása után közel 6 százalékos mínuszban tartózkodik a Richter árfolyama. A háttérben egy most indított vizsgálat áll az egyik fő gyógyszerkészítményükkel kapcsolatban.



Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Hétfőn reggel fél órával a tőzsdei nyitás után 6 százalékos mínuszba zuhantak a Richter papírjai, a kedvezőtlen hangulat pedig egész nap kitarthat.

A Richter Gedeon egyik épülete. (MTI Fotó: Faluldi Imre)

A háttérben az európai gyógyszerügyi hatóság (EMA) most indított vizsgálata áll a Richter zászlóshajójával, az Esmyával kapcsolatban miután a hírek szerint 4 betegnél súlyos májgyulladást fedeztek fel. 3 esetben májátültetésre volt szükség - írta a Világgazdaság.

A Richter is megerősítette a vizsgálat tényét, és mint fogalmaztak: a legnagyobb mértékben együttműködnek a hatóságokkal. A társaság elismeri, hogy valóban 4 esetet jelentettek, ebből 3 májátültetéssel végződött, de a Richter véleménye szerint egyéb tényezők is közrejátszhattak.

mfor.hu