TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az elmúlt évtizedben a vállalatok és vállalatvezetők gazdálkodás-módszertani felkészültsége vált versenyképességi tényezővé - mondta Chikán Attila, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (BKÁE) rektora.

A "Vállalati versenyképesség a globalizálódó magyargazdaságban" című kötet bemutató sajtótájékoztatóján Chikán Attila, a könyv egyik szerzője elmondta: a kötet alapja az 1995-1997 között végzett "Versenyben a világban" című kutatási program. Az Akadémiai Kiadó Rt. által megjelentetett könyvet Chikán Attila Czakó Erzsébettel, a BKÁE vállalatgazdaságtan tanszék vezetőjével és Zoltayné Paprika Zitával, az egyetem nemzetközi igazgatójával közösen szerkesztette.

A könyv a vállalati versenyképesség alakulásáról nyújt képet egy kis nemzetgazdaságban, amely az átmenet kapcsán, az 1990-es években szembesült a globalizációval. A kötet egyik fejezetében a versenyképesség és a globalizáció elméleti és koncepcionális összefüggéseit tárgyalja. A szerzők arra is választ kerestek, hogy a vállalatirányítás egyes területei hogyan jellemezhetők és milyen változások történtek a ,90-es évek második felében. A kötet foglalkozik a vállalati működés legfontosabb alrendszereivel, így a marketinggel, a termeléssel, az információs technológia alkalmazásával és a környezettudatos vállalati működés sajátosságaival. Az angol és magyar nyelven megjelent könyvet elsősorban a közgazdaságtudományi és gazdálkodástudományi felsőoktatás oktatói, kutatói és tanulói számára ajánlják a szerzők.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.