TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A változásmenedzsment fogalmának tisztázásához előbb a változás két alapvető fajtáját kell megkülönböztetnünk. Az elsőfokú vagy morfostatikus változás egy adott rendszeren belül zajlik, amely maga változatlan marad. A másodfokú vagy morfogenetikus változás magának a rendszernek a megváltozása.

A változásmenedzsment fogalmának tisztázásához előbb a változás két alapvető fajtáját kell megkülönböztetnünk.

Az elsőfokú vagy morfostatikus változás egy adott rendszeren belül zajlik, amely maga változatlan marad. A másodfokú vagy morfogenetikus változás magának a rendszernek a megváltozása.

Hétköznapi példával élve: elsőfokú változást okozó beavatkozás például, amikor fázunk vagy melegünk van, és följebb vagy lejjebb tekerjük a radiátor szabályozógombját. Ezzel csupán a munkapontot, a rendszer üzemállapotát változtatjuk, miközben maga a fűtési rendszer nem változik. Ha viszont a központi fűtés végképp elhasználódik, vagy ha beköszönt egy újabb jégkorszak, akkor már hiába tekergetjük a szabályozógombot, nem tudjuk befűteni vele a lakást. Másodfokú változásra van szükség: át kell tervezni és át kell alakítani a fűtést, vagy teljesen új fűtőrendszert kell tervezni és beépíteni a régi helyett.

A Menedzsmentfórumon is definiált menedzsment funkciók közül az irányítás morfostatikus változásokat hoz létre, míg az áttervezést követő átszervezés eredménye morfogenetikus változás. A vezetés jóval fontosabb szerepet játszik a morfogenetikus változtatások menedzselésében, mint a morfostatikus beavatkozásokban. (A harvardi Kotter prof. "leading change", azaz változásvezetés nevű irányzata teljes egészében erre a vezetési oldalra koncentrál, eltérően az átfogóbb "managing change", azaz változásmenedzsment felfogással.)

A változásmenedzsment a másodfokú változtatások menedzselésével foglalkozó menedzsment szakterület.

A megváltoztatandó rendszer sok minden lehet: társasági forma, szervezeti felépítés, üzleti stratégia, termékválaszték, gyártási eljárás, gyártórendszer, információrendszer, személyzeti politika, stb.
A szakterület gyökerei a XX. század közepéig, Kurt Lewin szociálpszichológiai munkásságáig nyúlnak vissza. Napjainkra széles körben elterjedt a menedzsment oktatásban, tanácsadásban, és - ami a legfontosabb - a mindennapi gyakorlatban. Magyarországon az első szervezett változásmenedzsment tanárképzést az Euro-Contact Business School szervezésében a brit központú The Open University, Business School oktatói végezték.

Sok más oktató kollégámmal együtt az ország különböző egyetemeiről magam is abban a csapatban tanultam, ahonnan szétszéledve ki-ki a maga egyetemén is elkezdte oktatni ezt a tantárgyat. Természetesen más csatornákon is bekerült az országba ez a diszciplina, és mára már örvendetesen elterjedt a hazai felsőoktatásban. Innen remélhetőleg a hazai vállalati gyakorlatba is egyre jobban bekerül.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.