TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A globalizáció, az új piacok megnyílása együtt jár az egyre újabb versenytársak megjelenésével. Ebben a helyzetben egy jól működő webhely komoly versenyelőnyhöz vezethet, egy rosszul működő site viszont komoly hátrányokat okozhat.

Válaszidő (response time) Leginkább egy adott oldal letöltéséhez szükséges időt jelölő fogalom. A legkritikusabb természetesen a főoldal letöltése. A legtöbb vizsgálat 8-10 másodpercben jelöli meg az a határértéket, ameddig a látogató hajlandó várni, de az internet korszerűsödésével ez az érték egyre csökken. Szintén stratégiai jelentőségű a címet, telefonszámot, e-mail címeket tartalmazó "kapcsolat" oldal és természetesen az esetleges kereskedelmi oldalak letöltődésének sebessége.

A látogatók által bejárt útvonalak követése sokat segíthet annak megértésében, hogy valójában mit is csinálnak a felhasználók az adott webhelyen. A kapott adatok elemzésék rávilágíthatnak, hogy a főoldalról sok látogató gyorsan a lényegtelen oldalakra kerül, körbe-körbe jár, vagy a nehézkes használat miatt gyorsan kilép. Az is kiderülhet, hogy a legfontosabb üzenetet tartalmazó oldalakra a látogatók többsége el sem jut. A bejárt útvonalak elemzésének tehát óriási szerepe van a használhatóság elemzésében.

A letöltött fájlok vizsgálatából kiderül, valóban népszerűek és könnyen hozzáférhetők-e a kínált fájlok (szoftver, tanulmány, prezentáció, videó). Az elemzésből nyert tanulságok alapján változtatásokat hajthatunk végre, például egy-egy fontos fájl megtalálását megkönnyíthetjük a címlapon elhelyezett link segítségével.

Az egyes oldalak népszerűségének vizsgálata megkönnyíti a webhely továbbfejlesztését. Az esetek többségében a címlap a legnépszerűbb, ha ez mégsem így lenne, érdemes ennek is utána járni.

A látogatás menetének vizsgálata nem a bejárt útvonalat figyeli, inkább arra keresi a választ, hol állt meg a látogató, hol lépett kapcsolatba a webhely fenntartóival (e-mail, vásárlás, vendégkönyv), hol ütközött akadályokba és mikor döntött a webhely elhagyásáról.

Mindezen adatok begyűjtésére számos szoftver közül választhatunk, de akadnak olyan vállalkozások is, melyek összegyűjtik a kívánt adatokat. A nagy munka ezután következik Az adatok birtokában kell ugyanis meghozni azokat a döntéseket, melyek azután a webhely működésének drámai javulását eredményezhetik. Mindez természetesen jelentkezik a webhely forgalmának növekedésében a beérkezett e-mailek számának szaporodásában és az on-line megrendelések növekedésében. Ezek az eredmények szintén mérhetők, az eredmények elemezhetők, a webhely működésének finom hangolása tehát folytatódik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.