Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az árról még nincs szó, de arról már van kormányhatározat, hogy 51 százalékot szerezne meg az állam a debreceni önkormányzattól és vagyonkezelőjétől a repteret üzemeltető cégből, amelyet mostanában komoly állami támogatással igyekeznek a felszínen tartani.

A szerda éjjel megjelent Magyar Közlönyben olvasható határozat szerint  gazdaságfejlesztési és turisztikai céljainak elősegítése érdekében az állam 51 százalékos tulajdoni részt kíván szerezni a debreceni repülőteret üzemeltető DEBRECEN INTERNATIONAL AIRPORT Korlátolt Felelősségű Társaságban. Ennek feltétele, hogy két jelenlegi tulajdonos, a debreceni önkormányzat és az (önkormányzati tulajdonban álló) Debreceni Vagyonkezelő rendelkezzen eladási szándékkal - derül ki a kormányhatározatból.

A társaság masszívan veszteséges - igaz, a 2018-as 428 millió forintos veszteséget 2019-ben 290 millió forint közelébe sikerült mérsékelni. 2019-ben a kormány úgy döntött, kifizeti a reptér fejlesztésére irányuló fejlesztésekhez szükséges pénz háromnegyedét - a 3,1 milliárd forintból az állam 2,2 milliárdot fizet, a többit a jelenlegi többségi tulajdonos önkormányzat állná. Ehhez az állami támogatáshoz az idén hozzájárulását adta az európai Bizottság is - igaz, akkor még nem az állam volt a főtulajdonosa a reptérnek.

A Wizz Air repülőgépei parkolnak a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kifutópályája mellett 2020. március 22-én, a koronavírus-járvány első hulláma idején. Törölt, illetve ideiglenesen szünetelő járatok tekintetében most sem fényesebb a kép. Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltA Wizz Air repülőgépei parkolnak a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kifutópályája mellett 2020. március 22-én, a koronavírus-járvány első hulláma idején. Törölt, illetve ideiglenesen szünetelő járatok tekintetében most sem fényesebb a kép. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nemrég a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozására 365 millió forint egyszeri támogatásról döntött a kormány, amit az EU-nak is jóvá kell még hagynia. 

A repteret üzemeltető társaság kisebbségi tulajdonosa egyébként a debreceni önkormányzat és az önkormányzati vagyonkezelő mellett az Airport Debreceni Holding Zrt. is, ami a debreceni Xanga Investmenthez tartozik.

A jelenlegi fázisban árról még nincs szó, a kormányhatározat  a  nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert (Mager Andreát) bízza meg azzal, hogy Palkovics László   innovációért és technológiáért felelős miniszter bevonásával tegye meg a  szükséges intézkedéseket a részesedés forgalmi értékének meghatározására - azonnali hatállyal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.