2018. szeptember 4. 09:15
mfor.hu

A nagy német autóscégek egymás után jönnek ki a tisztán elektromos járműveikkel a következő időszakban, ami tovább gyengítheti a Tesla helyzetét.

Ma mutatja be a Mercedes az első tisztán elektromos autóját, ami versenytársa lehet a Teslának, írta reggeli hírlevelében az Equilor. A cég "EQ" márkájához tartozó első autó az EQC névre hallgató SUV, amit Stockholmban mutatnak be. A cég igyekszik a fiatalokat is megszólítani az új autóval, ezért egy fesztivál jellegű három napos rendezvényt szervezett. A cég Norvégiában már elfogad 2400 eurós előlegeket az autóért, ezzel is a Tesla gyakorlatát másolva.

A cég eddig 2000 befizetésről számolt be az országban, ami az elektromos autók egyik vezető piaca- tavaly 8500 Tesla fogyott. Az Audi pedig szeptember 17.-én mutatja be új e-Tronját, ami szintén egy SUV lesz. A cég szintén elfogad előleget az autóért, ami várhatóan csak jövőre lesz kapható. A német autógyártók megjelenése az elektromos autók piacán valószínűleg csökkenteni fogja a Tesla részesedését, újabb fejtörést okozva ezzel Elon Musknak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.