1p

A nagy német autóscégek egymás után jönnek ki a tisztán elektromos járműveikkel a következő időszakban, ami tovább gyengítheti a Tesla helyzetét.

Ma mutatja be a Mercedes az első tisztán elektromos autóját, ami versenytársa lehet a Teslának, írta reggeli hírlevelében az Equilor. A cég "EQ" márkájához tartozó első autó az EQC névre hallgató SUV, amit Stockholmban mutatnak be. A cég igyekszik a fiatalokat is megszólítani az új autóval, ezért egy fesztivál jellegű három napos rendezvényt szervezett. A cég Norvégiában már elfogad 2400 eurós előlegeket az autóért, ezzel is a Tesla gyakorlatát másolva.

A cég eddig 2000 befizetésről számolt be az országban, ami az elektromos autók egyik vezető piaca- tavaly 8500 Tesla fogyott. Az Audi pedig szeptember 17.-én mutatja be új e-Tronját, ami szintén egy SUV lesz. A cég szintén elfogad előleget az autóért, ami várhatóan csak jövőre lesz kapható. A német autógyártók megjelenése az elektromos autók piacán valószínűleg csökkenteni fogja a Tesla részesedését, újabb fejtörést okozva ezzel Elon Musknak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!