<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A nagy német autóscégek egymás után jönnek ki a tisztán elektromos járműveikkel a következő időszakban, ami tovább gyengítheti a Tesla helyzetét.

Ma mutatja be a Mercedes az első tisztán elektromos autóját, ami versenytársa lehet a Teslának, írta reggeli hírlevelében az Equilor. A cég "EQ" márkájához tartozó első autó az EQC névre hallgató SUV, amit Stockholmban mutatnak be. A cég igyekszik a fiatalokat is megszólítani az új autóval, ezért egy fesztivál jellegű három napos rendezvényt szervezett. A cég Norvégiában már elfogad 2400 eurós előlegeket az autóért, ezzel is a Tesla gyakorlatát másolva.

A cég eddig 2000 befizetésről számolt be az országban, ami az elektromos autók egyik vezető piaca- tavaly 8500 Tesla fogyott. Az Audi pedig szeptember 17.-én mutatja be új e-Tronját, ami szintén egy SUV lesz. A cég szintén elfogad előleget az autóért, ami várhatóan csak jövőre lesz kapható. A német autógyártók megjelenése az elektromos autók piacán valószínűleg csökkenteni fogja a Tesla részesedését, újabb fejtörést okozva ezzel Elon Musknak.