2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Ezúttal a kelet-közép-európai régióból kivonuló francia Societe Generale-csoporttól vette meg a Banka Societe Generale Albania SH.A.-t.

Az SGAL közel 6 százalékos piaci részesedésével Albánia 5. legnagyobb bankja - tette közzé az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az új szerzemény univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. Az albán bank megvásárlásával az OTP-csoport már a közép-kelet-európai régió 10 országában van jelen. Ezzel együtt a legnagyobb hazai hitelintézet 2014 elejétől  már nyolc pénzintézetet vett meg. 

Öt év alatt nyolc bankot vettek a régióban
Öt év alatt nyolc bankot vettek a régióban

Az OTP tavaly augusztusban még azt jelentette be, hogy az albán bank 88,89 százalékát vette meg, a mostani pénzügyi zárásról szóló bejelentésben azonban már a teljes pakett megvételéről van szó. A legutóbbi nyilvános, 2017-es éves jelentése szerint az albán bank valamivel több mint 200 milliárd forintnak megfelelő mérlegfőösszeggel rendelkezett, saját tőkéje 22,6 milliárd forint értékűre rúgott. 

A korábbi bankvásárlások hasonlóan az OTP most sem közölte, mennyit fizetett az albán bankért. Így csak következtetni lehet az árra abból, hogy a korábbi tranzakciókban az OTP általában a könyv szerinti érték alatti összeget fizetett ki egy olyan, magyarországi viszonylatban középbankért, mint a most megvásárolt portéka.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!