2019. április 1. 08:44

Ezúttal a kelet-közép-európai régióból kivonuló francia Societe Generale-csoporttól vette meg a Banka Societe Generale Albania SH.A.-t.

Az SGAL közel 6 százalékos piaci részesedésével Albánia 5. legnagyobb bankja - tette közzé az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az új szerzemény univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. Az albán bank megvásárlásával az OTP-csoport már a közép-kelet-európai régió 10 országában van jelen. Ezzel együtt a legnagyobb hazai hitelintézet 2014 elejétől  már nyolc pénzintézetet vett meg. 

Öt év alatt nyolc bankot vettek a régióban Öt év alatt nyolc bankot vettek a régióban

Az OTP tavaly augusztusban még azt jelentette be, hogy az albán bank 88,89 százalékát vette meg, a mostani pénzügyi zárásról szóló bejelentésben azonban már a teljes pakett megvételéről van szó. A legutóbbi nyilvános, 2017-es éves jelentése szerint az albán bank valamivel több mint 200 milliárd forintnak megfelelő mérlegfőösszeggel rendelkezett, saját tőkéje 22,6 milliárd forint értékűre rúgott. 

A korábbi bankvásárlások hasonlóan az OTP most sem közölte, mennyit fizetett az albán bankért. Így csak következtetni lehet az árra abból, hogy a korábbi tranzakciókban az OTP általában a könyv szerinti érték alatti összeget fizetett ki egy olyan, magyarországi viszonylatban középbankért, mint a most megvásárolt portéka.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!