2019. március 1. 11:31

Folytatódik Kisvárda mesevárosodása. Uniós forrásból újabb csodalétesítményeket fognak építeni a formálódó szabadidő-centrumhoz, melynek része többek között a stadion, a csúszdapark, az öko-filmpark és a Díszlet utca.

Újabb elképesztő terv megvalósítására írt ki közbeszerzési eljárást február utolsó napján Kisvárda önkormányzata. Ökoturisztikai attrakciók kivitelezőjét keresik, az érdeklődőknek március 12-ig van lehetőségük benyújtani ajánlataikat. A projekthez becsült értéket egyelőre nem rendeltek, azt viszont jelezte az ajánlatkérő, hogy a projekt uniós forrásból lesz finanszírozva. A Széchenyi2020 oldala alapján 1,3 milliárd forint áll rendelkezésre, melyből azonban több más projektet is fedezni fognak.

A műszaki dokumentáció szerint a Díszlet utca, az öko-filmpark, a csúszdapark, látvány-szegénynegyeddel felturbózott Cinemaqua mellé újabb mesevilágra hajazó attrakcióval szeretnék a városba vonzani és szórakoztatni a turistákat.

A projekt a szabadidő-centrum zöldövezetében, illetve a Vár és a Várfürdő közvetlen környezetében elhelyezkedő, mesterséges tavon kerül kialakításra. Pontosabban az itt található 3 szigeten.

Az első szigetet egy fahídon keresztül lehet majd megközelíteni és 8 különálló, különböző karakterű állatfigurákat mintázó, bejárható épületből szerkesztett teret hoznak létre majd. A szigeten lesz:

  • Bagoly-ház
  • Vaddisznó-ház
  • Sün-ház
  • Sólyom-ház
  • Medve-ház
  • Macska-ház
  • Egér-ház
  • Teknős-ház.

Az azonban nem derül ki a műszaki dokumentációból, hogy a létesítmények állatformáját leszámítva, milyen pluszt kínálnak a látogatógnak, illetve a házak belsejében mit láthatnak majd az érdeklődők.

Az első sziget terve az állatfigurás épületekkel (Forrás: műszaki dokumentáció) Az első sziget terve az állatfigurás épületekkel (Forrás: műszaki dokumentáció)

A második szigetet egy fahídon keresztül lehet majd megközelíteni a "Western-szektor" mögé eső területről. Itt 6 épített fa szerkezetű gyermekjátszó kerül megvalósításra. Lesz függő fapallós játszóelem, stilizált kalózhajó-, átbújós mászóka csúszdával, sodort kenderkötél függőhálóval ellátott emeletes mászóka, hajóhinta és többszemélyes hintaállványzat. Ehhez a szigethez kapcsolódik - legalábbis a dokumentáció alapján - az akvárium attrakció, ami nem más, mint a tóba süllyesztett üvegfalú építmény.

Az akvárium a vízi élővilág bemutatását szolgálja majd és a látógatók számára egy virtuális tavi világot elevenít meg.

Az akvárium (Forrás: műszaki dokumentáció) Az akvárium (Forrás: műszaki dokumentáció)

A harmadik szigetet a második sziget mellől egy fa stégről és egy vízen úszó ácsolt tutajjal lehet megközelíteni. Itt "egyetlen, nagyméretű ácsolt szerkezetű Adventura park épül" a nagyobb gyerekeknek. Hevederpálya, gerendákból és kenderkötélből csomózott pálya lesz, vagyis nemes egyszerűséggel egy szimpla kalandparknak ígérkezik a harmadik sziget létesítménye.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.