TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. március 3. 09:08
mfor.hu

A 4iG Nyrt. ugyanis jelenleg dupla annyi, 23 milliárd forint értékű szerződésállománnyal rendelkezik, mint egy évvel korábban − derül ki az informatikai cég Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatásából.

A 4iG Nyrt. célja, hogy a következő két évben a magyar informatikai piac első számú integrátor vállalatává váljon − szögezi le a társaság abban a befektetői tájékoztatóban, mely tartalmazza az idei évre vonatkozó eredménykimutatását, valamint a rövid- és középtávú célkitűzéseit.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója (balra) Jászai Gellérttel Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója (balra) Jászai Gellérttel

A Jászai Gellért által igazgatott, és az ő több mint 40 százalékos, valamint Mészáros Lőrinc 20 százalék feletti közvetett tulajdonában lévő társaság kimagaslóan eredményes 2020-as évre számít, arra alapozva, hogy jelenleg 23 milliárd forint szerződésállománnyal rendelkezik. Összehasonlításképpen: a 2019-re vonatkozó szerződéskötés értéke az előző év februárjában 11 milliárd forint volt.

A 4iG tervezett növekedésének üteme 2020-ban várhatóan 20 százalék feletti lesz, s az idei évet követően hasonlóan dinamikus növekedésre számít. A fenti növekedési várakozások organikusak, amit a tervezett akvizíciók tovább növelhetnek. Középtávon (azaz 2-3 éves periódusban) az informatikai cég célja a 8-10 százalékos adó-, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (ebitda) árrés elérése.

Tavalyi eredményei alapján a 4iG osztalék kifizetését tervezi, hogy mennyit, arról nem szól a fáma. Csak az szerepel a most közzétett befektetői tájékoztatóban, hogy a nyereségrészesedés kifizetéséről az igazgatóság és a felügyelőbizottság előterjesztése alapján a közgyűlés az áprilisi éves rendes közgyűlésen dönt majd.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.