<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 4iG Nyrt. ugyanis jelenleg dupla annyi, 23 milliárd forint értékű szerződésállománnyal rendelkezik, mint egy évvel korábban − derül ki az informatikai cég Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatásából.

A 4iG Nyrt. célja, hogy a következő két évben a magyar informatikai piac első számú integrátor vállalatává váljon − szögezi le a társaság abban a befektetői tájékoztatóban, mely tartalmazza az idei évre vonatkozó eredménykimutatását, valamint a rövid- és középtávú célkitűzéseit.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója (balra) Jászai GellérttelVégh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója (balra) Jászai Gellérttel

A Jászai Gellért által igazgatott, és az ő több mint 40 százalékos, valamint Mészáros Lőrinc 20 százalék feletti közvetett tulajdonában lévő társaság kimagaslóan eredményes 2020-as évre számít, arra alapozva, hogy jelenleg 23 milliárd forint szerződésállománnyal rendelkezik. Összehasonlításképpen: a 2019-re vonatkozó szerződéskötés értéke az előző év februárjában 11 milliárd forint volt.

A 4iG tervezett növekedésének üteme 2020-ban várhatóan 20 százalék feletti lesz, s az idei évet követően hasonlóan dinamikus növekedésre számít. A fenti növekedési várakozások organikusak, amit a tervezett akvizíciók tovább növelhetnek. Középtávon (azaz 2-3 éves periódusban) az informatikai cég célja a 8-10 százalékos adó-, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (ebitda) árrés elérése.

Tavalyi eredményei alapján a 4iG osztalék kifizetését tervezi, hogy mennyit, arról nem szól a fáma. Csak az szerepel a most közzétett befektetői tájékoztatóban, hogy a nyereségrészesedés kifizetéséről az igazgatóság és a felügyelőbizottság előterjesztése alapján a közgyűlés az áprilisi éves rendes közgyűlésen dönt majd.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.