2019. április 2. 06:01

Kiderült, hogy mikor ér véget a TV2 legnézettebb műsora, az Exatlon Hungary, azt viszont nem lehet tudni, hogy mi lesz majd helyette a csatornán.

Az biztos, hogy hétköznapokon az RTL Klubon továbbra is a Drága örökösök fogja vinni a prímet, amelyet ugyan a TV2 legnézettebb produkciója, az Exatlon nem tudott verni, de a lépést tartotta vele. A későbbi idősávban pedig a Palik László vezette ügyességi vetélkedő többször nyert is, így a két csatorna az első negyedévben viszonylag közel volt egymáshoz az átlagos közönségarányt tekintve (főműsoridőben, a kereskedelmi célcsoportban). Az Exatlon viszont célegyenesbe fordul, aminek jeleként a sport-realityben az egyéni célok és egyéni érdekek kerülnek előtérbe, a csapatversenyeket ugyanis felváltja az egyéni küzdelem. A még játékban lévő versenyzők száma a következő napokban folyamatosan csökken, és április 12-én kiderül, ki a legjobb 3 női és legjobb 3 férfi exatlonista, majd újabb küzdelmek után kialakul a döntős csapat. Az Exatlon várhatóan húsvétkor ér véget, így a fináléig tehát még van idő, de a visszaszámlálás megkezdődött.

Óriási küzdelem folyik az Exatlon fődíjáért (Fotó: TV2) Óriási küzdelem folyik az Exatlon fődíjáért (Fotó: TV2)

Az viszont még nem egyértelmű, hogy milyen műsorral váltja fel a TV2 a nagysikerű produkciót. Beharangozták ugyan, hogy az Ázsia Expressz visszatér, és azt is közölték, hogy kik a tagjai annak a hét párosnak, akik vállalkoztak arra, hogy Srí Lanka és India útvesztőin keresztül célba érjenek. A műsort Ördög Nóra vezeti majd, és a játékosok között feltűnik többek között Demcsák Zsuzsa, a Liu-testvérek, Hódi Pamela és Gáspár Evelin is. Úgy hírlik azonban, hogy most csak a forgatás kezdődik majd, a képernyőre csak ősszel tűzik a műsort. Az Exatlon helyére több műsor is „pályázik”, hiszen korábban a TV2 vezetői elmondták, hogy idén folytatódik az Áll az alku és a Bezár a bazár is. Előbbi vetélkedő esélyét erősen csökkenti, hogy a Legyen Ön is milliomos! bukása után a TV2 nem feltétlen fogja Gundel Takács Gábort a frontvonalba küldeni. Így könnyen lehet, hogy a Majka-Tilla duó fémjelezte gameshow kerül vissza majd az esti sávba, de további opció, hogy a Master Chef új évada jön, esetleg egy teljesen új formátum. Ez lehet például az a vetélkedő, amely kapcsán a bulvárlapok megszellőztették, hogy Stohl András vezetésével készül.

Az biztos, hogy a vetélkedők és a gasztroműsorok népszerűek, ezt jelzi, hogy a kisebb csatornák is készítenek ilyeneket. A Viasat3 új műsorrendjében például két étkezéssel, főzéssel kapcsolatos program is indul. A csatorna által Balaton-felvidéki gasztro-háborúnak aposztrofált Ízig-vérig mellett a desszert készítő versengés, az Ide süss! is visszatér. Emellett a szellemi sivárságból viccet csináló Észbontók is látható a Viasat3-on.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

Visszatérve a nagyokra, megjegyezhetjük, függetlenül attól, hogy végül mivel rukkol elő a TV2, az új műsornak aligha lesz könnyű dolga, hiszen az RTL napi sorozata a Drága örökösök erős rajongói bázist épített az első negyedévben, és rendre a készülékek előtt ülők ötöde ezt követi. A Szappanos család kalandjai mind a 18-49-es korcsoportban, mind a teljes népességben erősen szerepelnek, és csak azért nem vezetik a heti nézettségi rangsort, mert az RTL Klub szombat este ismét nagyot ment. A mi kis falunk révén ismét 1 milliós nézőszám felett teljesített a csatorna, és szintén vidéki környezetben játszódó humoros sorozat mindkét fontos célcsoportban a nézettségi rangsor élén zárt. A sorozat erejét jelzi, hogy az utána következő, és unalomig ismételt Bud Spencer-Terence Hill filmet, a Nincs kettő négy nélkül-t is a top 10 műsor közé húzta.

Míg a fent említett műsorok révén a szombatot fölényesen nyerte az RTL Klub, vasárnap már közel sem szerepeltek ilyen jól. Ugyanis a TV2 is leporolt néhány nagy sikerű, de sokszor ismételt vígjátékot, ami bőven elég volt az RTL-en adott Star Wars epizód, az Ébredő erővel szemben.

 

A 13. heti számokat összefoglalva azt láthattuk, hogy ezúttal  18-49-es korcsoportban főműsoridőben (19-23 óra között) hat estét az RTL Klub vitt, míg a vasárnap a TV2-é lett. Heti átlagban egyébként mindkét nagy csatorna előre tudott lépni, de a TV2 többet javított, mint a versenytársa. Az RTL Klub közönségaránya 15,5 százalékra kúszott fel, míg a TV2 12, 7 százalékot ért el. Érzékelhetően visszaestek viszont az RTL-es kábelcsatornák, hiszen a F+ 3,4 százalékot ért el, míg a Cool 2,4 százalékra csúszott vissza. Jelentősen javított viszont a Viasat3 (3,2% SHR), míg a Duna TV (0,9% SHR) gyakorlatilag stagnál.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.