2018. szeptember 25. 05:46
mfor.hu

A TV2 megint próbál rátenni egy lapáttal, és októbertől számos új műsorral jelentkeznek. Most viszont végre nem titkolóznak, hanem elárulják, mit láthatnak a nézők a csatornán.

Trükkös promócióval igyekezett valami újat hozni a TV2 augusztus végén, a nézők azonban nagyon nem vették a lapot. Ahelyett, hogy a tévé előtt izgultak volna, hogy mit nézhetnek az őszi időszakban, szépen átkapcsoltak az RTL Klubra. Ott pedig a Nyerő páros kiemelkedő számokat elérve szinte egyedül is biztosította az RTL főműsoridős győzelmét a 18-49 évesek között.

A szeptemberben látott gyengébb számok egyrészt tanulságosak voltak a TV2-nek, így az októbertől induló műsorok kapcsán immár nem titkolóznak, hanem időben nagydobra verték a várható programokat. Viszont a sablonokhoz ezúttal sem ragaszkodnak, hiszen olyan dolgot vállaltak be, ami nem biztos, hogy bejön: a napi rendszerességgel ismétlődő programok helyett ugyanis minden este más lesz a TV2 műsorán. Arról már voltak információk, hogy milyen új és visszatérő programok lehetnek, a szeptember 24-én tartott sajtóeseményen viszont ismertették, hogy az egyes műsorok mikor indulnak és mely napokon lesznek láthatóak.

Celebek uralják majd a TV2-t

A hétfői nap kapcsán a TV2 vélhetőleg úgy gondolkozott, hogy ez egyszer már bejött, hiszen a Ninja Warrior Hungary első évada is a hét első napján futott, így a mostani évad is akkor lesz látható. Október 8-tól kerül képernyőre a háromszáz mindenre elszánt harcos, akik a kamerák kereszttüzében igyekszenek meghódítani a legyőzhetetlennek tűnő akadályokat. Tilla mellett ezúttal Kasza Tibi követi majd a versenyzők minden mozdulatát, őket a pálya széléről Stohl Luca fogja segíteni. A Ninja Warrior után egy új, amerikai-francia akciósorozat debütál Elrabolva címmel. A sorozat Luc Besson ötlete nyomán készült. A Liam Neeson-féle kultikus filmtrilógia előzménysorozata országos televíziós premierként érkezik a TV2-re.

Tilla és Majka vezeti majd a Legbátrabb párost (Forrás: TV2.hu) Tilla és Majka vezeti majd a Legbátrabb párost (Forrás: TV2.hu)

Keddre talán még ennél is erősebb programmal készül a csatorna, hiszen egy dán formátum, a The Bravest magyar változata kerül a képernyőre számos celebpárossal. A legbátrabb páros című műsor kapcsán a Survivor és a Celeb vagyok, ments ki innen! egyfajta keverékét kell elképzelni, ahol mások mellett Schobert Norbi és Rubint Réka, Pintér Tibor és párja, valamint Németh Kristóf és szerelme is megküzd meg az elemekkel. A műsorvezető páros – Tilla és a Majka – is jelzi, hogy a TV2 sokat vár a műsortól. Még ezen az estén, az izgalmak után egy vadonatúj, saját gyártású fikciós sorozattal jelentkezik a TV2. A hazájában rendkívül népszerű holland széria, a Lice Mother adaptációját Bogaras szülők címmel láthatják majd a nézők kedd esténként, amelyben többek között Ónódi Eszter és Csákányi Eszter is szerepel majd.

Gyerekekkel is próbálkoznak

Szerdán és csütörtökön némileg könnyedebb műsorral jelentkezik a csatorna, hiszen egy újabb, külföldön már bizonyított formátummal rukkolnak elő. A Tények után lesz látható A Mit tenne a gyereked?, ami a What would your kid do? című népszerű nemzetközi formátum magyar verziója. A műsorban óvodáskorú gyerekek vesznek részt különböző ügyességi és bátorságpróbákon, miközben szüleik megpróbálják megtippelni, hogyan reagálnak csemetéik a különféle vicces és szokatlan helyzetekben. Ezt követően pedig egy újabb pofon egyszerű tippelős játék következik. A Pénzt vagy éveket! formátumához hasonló műsor a Couple or not, melynek magyar verziója a Sztárok és párok nevet kapta. A műsorban az ismert emberek ezúttal arra vállalkoznak, hogy a stúdióban lévő 20 civil szereplő közül kitalálják, hogy ki az a 12, akik párt alkotnak.

Pénteken bizonyos szempontból folytatódik a sor, hiszen egy újabb nemzetközi formátum hazai verziója kerül a TV2 képernyőjére. Október 12-én a Tények után bemutatkozik a TV2 új, nagyszabású, élő showműsora, a Csak show és más semmi. Ebben tizenkét híresség vállalkozott arra, hogy hétről hétre, határaikat átlépve, számukra idegen terepen bizonyítsák tehetségüket, nem csak magukat, de a közönséget is szórakoztatva. Ha az alapszituáció valakinek ismerős lenne, és úgy érezné, hogy ilyesmit látott valamelyik csatornán, az nem csak a véletlen műve. Erre az ötletre épül ugyanis az RTL-en látható Szenzációs négyes, ahol csűrtek-csavartak a dolgon, hiszen például csapatokban vetélkednek a celebek. Más kérdés, hogy a piacvezető csatorna olyan alacsonyra tette ott a lécet, amelyet könnyen megugorhat a TV2. Ezt követően pedig péntek esténként folytatódik a TV2 sajátgyártású sorozata, a Korhatáros szerelem. Az első széria, ha elsöprő nem is volt, a nézettsége a csatorna átlagát rendre túlszárnyalta, könnyen lehet, hogy nem lesz ez másképp most sem.

Jól indult az Aranyélet a TV2-n (Fotó forrás: HBO) Jól indult az Aranyélet a TV2-n (Fotó forrás: HBO)

Visszatér a Sztárban sztár

A világ legnépszerűbb főzőműsora, a Masterchef konyhája a hírességek után a legkisebbek számára is megnyitja kapuit. Szombat esténként, a Tények után érkezik a Masterchef Junior, melyben a pultok mögött 9-13 éves gyerekek mérik össze tudásukat. A sok száz jelentkező közül a 16 legjobb küzd meg egymással a stúdióban 10 héten keresztül.

A legerősebbnek mindazonáltal mégis csak a hét utolsó napja ígérkezik, ekkor lesz ugyanis a Sztárban sztár, amit aligha kell bárkinek bemutatni. Az elmúlt években számos szakmai elismerés mellett a közönség is rendre nagy érdeklődéssel fogadta a műsort. Volt olyan évada, amely során a manapság álomhatárnak számító 1,5 milliós nézettséget is elérte. A hétvégét pedig a magyar HBO nagy sikerű sorozata zárja, szeptember 23-tól ugyanis elindult Az aranyélet országos vetítése.

Mint a csatorna közölte, a szezon a TV2-n azonban hosszabb lesz, mint valaha és a saját gyártású műsoroknak még mindig nincs vége. Második évadával és Liptai Claudia műsorvezetésével érkezik a Séfek Séfe. Visszatér emellett minden idők egyik legnépszerűbb televíziós vetélkedője, a Legyen ön is milliomos! A TV2 hamarosan műsorára tűzi a gameshow-t, amelyben a játékmester ezúttal Gundel Takács Gábor lesz.

Érdekes lesz, hogy a TV2 műsorkavalkádja ellen mire lesz elég az RTL kínálata. Ők hétköznapokon a Survivort fogják tolni, ami egyrészt már a közelmúltban bizonyított, másrészt viszont nem tűnik olyan vonzónak, mint a TV2 néhány felsorolt műsora. Hétvégenként az RTL-nél is új műsorok jönnek októberben, szombatonként ugyanis jön az X-Faktor.

Elég lesz-e Survivor?

Továbbra sem derült ki, hogy a nézők nagy kedvence mikor lesz látható, de egyre nagyobb az esély, hogy A mi kis falunkat vasárnapra teszi át az RTL Klub. A sorozat kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a szezon legerősebb nézettségi számát hozta szombaton, a teljes népességben megközelítette az 1,1 milliós szintet. A csatorna vasárnapi programjának számai viszont tovább olvadtak, a Szenzációs négyes így ezúttal sem tudta megnyerni a vasárnapot. A hét utolsó napja kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az előfizetéses kábeltévén már bizonyított Aranyélet országos premierje is jól sikerült. A Miklósi család és Endre bá szövevényes ügyeiről szóló sorozat a kereskedelmi célcsoportban a nyolcadik legnézettebb műsor volt, de a teljes népességet tekintve sem kellett volna sok neki a top 10-hez.

Ahogy fent jeleztük, a kereskedelmi célcsoportban főműsoridőben a vasárnapot újra a TV2 nyerte, a többi estén viszont azt RTL Klubot választották a legtöbben. A csatorna közönségaránya 16,9 százalékos lett. A TV2-t a készülékek előtt ülők 8,3 százaléka választotta. Ezt követően a szokásosnak mondható sorrend alakult ki, hiszen a F+ (5,2 % SHR), a Cool (3,1% SHR) és a Viasat3 (2,2 % SHR) követte őket. A középmezőnyt szokás szerint a Duna TV (0,9 % SHR) zárta.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.