1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tőzsdei manipuláció miatt vádolták meg Jay Y. Lee-t.

Az óriásvállalat alelnökét, akit sokszor a cég valódi vezéreként emlegetnek, azzal vádolják, hogy manipulálta a részvényárakat – írja a Reuters.

Az üzletember nem először áll bíróság elé, 2017-ben az ország akkori elnökének szánt kenőpénz miatt is elítélték, ám ebből a büntetésből csak néhány hónapot ült le. A mostani vád még egy 2015-ös ügyhöz kapcsolódik, a Samsung Csoport egyik leányvállalata, a Cheil Industries a kisebb társtulajdonos cég tiltakozása ellenére is beolvadt az egyebek mellett ingatlanfejlesztéssel, kereskedelemmel és divatárukkal is foglalkozó Samsung C&T-be. A vád szerint Jay Y. Lee szándékosan gyengítette az összeolvadás előtt a Samsung C&T árfolyamát, míg a Cheil Industries-t felfelé manipulálták.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!