<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

A Fővárosi Törvényszék kedden elutasította a Klubrádió keresetét, így néhány nap múlva abba kell hagyniuk a sugárzást.

Úgy tűnik újabb kormánykritikus média hallgathat el, a Klubrádió ugyanis el fogja veszíteni a frekvenciáját. Mint arról a Média 1 beszámolt, a Klubrádió szempontjából a lehető legkedvezőtlenebb ítéletet hirdetett a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszék kedden. A csatorna korábban ideiglenes jogvédelmi intézkedést kért.

Mindezek alapján jelenleg elkerülhetetlennek tűnik, hogy a Klubrádió befejezze sugárzását 2021. február 14-én 23:59-kor, vasárnapról hétfőre virradó éjjel a Budapest FM 92,9 MHz frekvencián. Bár a Klubrádió fellebbezést nyújthat be, amit várhatóan meg is fog tenni, de jogerős ítélet február 14-ig már nem várható.

Elnémul a Klubrádió frekvenciája (forrás: klubradio.hu)Elnémul a Klubrádió frekvenciája (forrás: klubradio.hu)

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

A Média1 idézte Arató Andrást, a Klubrádió elnök-tulajdonosát, aki szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, hogy ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet. A Klubrádió jogorvoslatra készül az ítélet ellen, tette hozzá. Arra kért a hallgatókat, maradjanak a Klubrádióval az interneten és támogassák a fennmaradását.

Az biztos, hogy nem lesz egyszerű a társaság helyzete, hiszen korábban a Klassz FM is próbálkozott az internetes jelenléttel, a hazai viszonyokat figyelembe véve erős tartalmat kínáltak, ám nem sikerül akkora hallgatótáborra szert tenniük, amely biztosította volna a működést. Azt is érdemes megemlíteni, hogy Klubrádió DAB+ sugárzását más digitális rádiókhoz hasonlóan már tavaly ellehetetlenítette a médiahatóság, amikor megszüntette Magyarországon a DAB+ technológiát, miközben a technológia épp most vált kötelezően támogatandó szabvánnyá az autórádiókban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.