2019. január 3. 13:24
MTI

Az elmúlt évtizedben soha nem adtak el annyi haszongépjárművet, mint tavaly.

Több mint 500 ezer jármű eladásával az elmúlt tíz év legnagyobb forgalmát bonyolította tavaly a Daimler Trucks, a német Daimler AG haszongépjármű gyártó érdekeltsége. 

Martin Daum, a Daimler Trucks & Buses vezérigazgatója a február elején megjelenő éves beszámoló előtt elmondta, hogy a cég az idén "lényegesen több, mint 500 ezer" haszongépjárművet értékesített és ezzel az elmúlt tíz év legjobb teljesítményét érte el.

Januártól novemberig a Daimler Trucks eladásai az egy évvel korábbihoz képest tizenegy százalékkal 467 ezerre emelkedtek. A Daimler a teljes 2017-es évben 470 ezer tehergépjárművet értékesített.

Észak-Amerikában a Daimler márkái, a Freightliner, a Western Star és a Thomas Built Buses 15 százalékkal több járművet értékesítettek 2018 első tizenegy hónapjában. Ázsiában a Daimler eladásai 12 százalékkal nőttek. Ezen belül a legnagyobb növekedést Indiában és Indonéziában érte el a cég, míg Japánban stagnáltak az értékesítések Kínában pedig csökkentek. Európában november végéig az előző élvihez képest négy százalékkal több teherautót értékesített a Daimler és ezzel megőrizte piacvezető szerepét.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.