2018. augusztus 15. 08:04
mfor.hu

Kedden mutatta be az idén ősszel műsorba kerülő legfontosabb programjait az RTL. A TV2 viszont csak egyesével adagolja az információkat.

Ismert és igen sikeres formátumok mellett számos újdonsággal is elő fog rukkolni idén ősszel az RTL Klub. A kedden ismertetett műsorok alapján úgy tűnik, hogy a vasárnapokat is igyekszik majd a csatorna megnyomni. Az utóbbi években ez általában a TV2 napja volt, hiszen a hét legvégére időzítették a Sztárban sztár és a Nagy Duett adásait, most viszont akár komoly konkurenciaharc is kialakulhat.

Az RTL Klub nem fog sokat vacakolni az őszi műsorrenddel, hiszen az első újdonság már augusztus 27-én képernyőre kerül. Ekkor ugyanis Nyerő páros villája ismét megnyitja kapuit a szerelmespárok előtt! A nagysikerű sztárpárshow új évadában ezúttal kilenc pár költözik össze. A műsor első évada elég biztató számokat hozott, ám a két évvel ezelőtt debütált formátumot akkor nem folytatták, pedig a Balaton Soundon viccesen táncoló Pumped Gabo ott került igazán reflektorfénybe, és bizonyította, hogy megállja a helyét a képernyőn. Nem véletlen, hogy ezt követően készült vele és akkori párjával Sebestyén Ágival a Pumpedék című trash reality. A formátumon annyit csavartak, hogy a csata ezúttal is két helyszínen zajlik: a luxusvillában, ahol a párok együtt élnek, buliznak, taktikáznak és szavaznak, valamint a kőbányában, ahol izgalmas játékokban mérhetik össze az erejüket, ügyességüket. A második évadban is fontos szerepet kaphat, hogy meglehetősen heterogén szereplőgárdát sikerült összeszedni, hiszen mások mellett Delhusa Gjon, Vasvári "Luxus" Vivien, Gáspár Laci és Veiszer Alinda is ott lesz a párjával.

A nyerő páros nyitotta meg az utat Pumpedéknek A nyerő páros nyitotta meg az utat Pumpedéknek

Új formátummal támadnak vasárnap

Szeptember első vasárnapján egy teljesen új formátum mutatkozik be az RTL-en, a Szenzációs Négyes - Generációk csatája. A csatorna reményei szerint a saját fejlesztésű műsor az ősz egyik nagy dobása lesz. A kincstári optimizmuson túl minden bizonnyal vannak olyan mérések, és tesztek az RTL birtokában, ami ezt mondatja velük. Vasárnapokon ugyanis hagyományosan magas nézettségű sajátgyártású produkciókkal szokott kirukkolni a TV2, amelyek ellen a nézettségi versenyben egy gyengébb műsornak nem sok esélye lenne.Azt nem tudni, hogy a TV2 mikor tűzi műsorra a Sztárban sztár új évadának első adását, csupán a műsor őszi visszatérését jelentették be. Logikus lenne, hogy ők is szeptember 2-án indulnak, különben előnyt adnának a versenytársnak.

A Szenzációs négyest egyébként a csatorna a generációk csatájaként hirdeti a szórakoztató vetélkedőt, amiben a 20-as, 30-as, 40-es és 50-es korosztály különböző, testhezálló és tőlük teljesen idegen műfajokban küzd meg egymással hétről hétre. A zsűriben Ráskó Eszter, mellett két közönségkedvenc Alföldi Róbert és Ganxsta Zolee kap helyet, akik „saját jogukon” is nézőcsalogatónak számítanak. Mellettük a csapatokban olyan nevekkel találkozhatunk, mint Keresztes Ildikó, Csonka András, Koós Réka, Tóth Gabi, ÉNB Lali, Szabó Zsófi, vagy éppen Oláh Gergő. A generációk minden vasárnap újabb és újabb műfajú produkciókban mérik össze erejüket. A csapatok előadásait a csapattagok egyéni produkciói is színesítik.

Ahogy jeleztük fent, az RTL Klub korán „belecsap a lecsóba” amit a Nyerő Páros és a Szenzációs négyes mellett az is jelez, hogy már szeptember 1-én látható lesz a Mi kis falunk harmadik szériája. A prolihumor eddig nagyon ült, és az első két évad is kiemelkedő nézettséget hozott, kíváncsian várjuk a folytatást.

Ezeket is láthatják ősszel a nézők az RTL csatornáin

Nem adta meg az RTL, hogy mikor indulnak a korábban hétköznapokon sugárzott műsorai, amelyek visszatérnek, így ezek vélhetőleg a Nyerő páros kifutása után kerülnek majd adásba. Mindenesetre ősszel visszatér a Survivor című reality, világ legsikeresebb túlélő show-ját most is a Fülöp-szigeteken forgatta a magyar stáb. Lesz továbbá Konyhafőnök VIP, amelynek menetén az előzőekhez képest módosítanak. A Michelin-csillagos séfek, Sárközi Ákos és Rácz Jenő egyfajta mentorként felügyel majd celebekből álló csapatokat, így a zsűrizésből kimaradnak. Az értékelés a már megszokott Fördős Z mellett az előző szériákban megismert arcokra, Gáspár Beára, Wossala Rozinára és Vajda Pierre-re hárulhat.

Ha a korábbi évek analógiáját nézzük, akkor október végén tűzhetik műsorra és az év végéig futhat az X-Faktor, amely már a 8. alkalommal keresi azokat a tehetségeket, akik a nézőket és a mentorokat is képesek meggyőzni. A műsor házigazdája Kiss Ramóna lesz, a négy mentor – a Radics Gigi, ByeAlex, Gáspár Laci, Puskás Peti – személye változatlan.

Nem az anyacsatornán, hanem valamelyik kábeltévén (valószínűleg az RTL II-n) lesz majd a Való világ újra látható. A licenszek miatt ismét VV powered by Big Brother néven fut az immár 9. évadát kezdő valóságshow. A műsort Nádai Anikó és Puskás Peti vezeti majd.

Az RTL több filmbemutatóval is készül, így elmúlt évek legsikeresebb magyar filmje, a Kincsem mellett több szuperhőssel is találkozhatunk majd, hiszen vetíteni fogják az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala, és a Tarzan legendája című filmeket is.

Aki nem hagyományos formátumban szeretne tévézni, annak az online médiafogyasztást biztosítja a társaság. Augusztus elején két digitális platformot indítottak. A telenovella tematikájú SzeressMost!, illetve a humoros tartalmakat kínáló NevessMost! az a két csatorna amelyet követhetnek majd az emberek.

Mire készül a TV2?

A TV2 eddig csepegtette az információkat és az RTL-hez hasonló részletes műsorstruktúrával még nem rukkoltak ki. Azt ugyanakkor hétfőn jelentették be, hogy új évada lesz a Sztárban sztárnak, az indulás időpontja viszont még nem ismert.

Ezek mellett a vezetők vagy a csatorna korábban olyan műsorok visszatéréséről beszéltek, mint a nagy sikerrel bemutatkozott Ninja Warrior, és folytatódni fog az Ázsia Expressz is. Ezek tavasszal a TV2 átlagos közönségarányát meghaladó számokat hoztak.

A Pénzt, vagy éveket! sikere után Kasza Tibi új vetélkedőt kap ősszel, amelyben szintén tippelni kell majd. Sztárok és párok címmel műsorba kerülő vetélkedőben celebeknek azt kell kitalálniuk, hogy a bemutatásra kerülő idegenek közül vajon kik alkotnak egy párt.

Tavasszal már látható volt a Masterchef, most annak a VIP verziója jön majd, várhatóan ezzel kell majd megmérkőznie a Konyhafőnöknek. Azt is közölték korábban, hogy TV2 megrendelte már a Korhatáros szerelem újabb évadát, így ősszel ezzel is találkozhatunk majd.

Az előzetes hírek szerint két új formátum is várható majd a TV2-n, mindkettő licenszműsor lehet. Az egyik egy minden korosztály számára vonzónak tűnő program, amely a What would your kid do angol címet viseli. Ebben kisgyermekes szülőknek kell megtippelni, hogyan reagál a gyeremekük különböző helyzetekben, amikor a szülő nincs vele.

Előzetesen a csatorna azt kommunikálta, hogy a Sztárban sztár helyett lesz majd az I can do that – Csak show és más semmi címet kapott formátum. Ebben hírességek olyan produkciókkal rukkolnak ki, lehetőleg olyanokkal amelyekben új oldalukról ismeri meg őket a közönség. Így a nemzetközi formátum analógiája alapján énekes előadások mellett találkozhatunk tánckoreográfiával, akrobatikus mutatványokkal, de akár bűvésztrükkökkel is. Nagy kérdés persze, hogy miután Sztárban sztár biztosan lesz, a csatorna elkészíti-e ezt a műsort is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.