2019. április 4. 08:10
mfor.hu

A tárhelyeket még csak jelszó sem védte, bárki hozzáférhetett akár a felhasználók kommentjeihez is.

540 millió Facebook-felhasználó adatait tárolták olyan szervereken, melyeket jelszó sem védett, ismerte fel az UpGuard nevű biztonsági cég.

Az egyik tárhely az Amazon S3 nyilvános szervere volt, melyen így bárki hozzáférhetett a userek adataihoz, köztük lájkokkal, reakciókkal, de kommentekkel és további részletekkel is. A másik védtelen szervert a már bezárt, kaliforniai központú At The Pool nevű appkészítő üzemeltette. Itt még érzékenyebb adatokhoz lehetett hozzáférni, például az ismerősök listáihoz, érdeklődési körökhöz, fotókhoz, csoporttagságokhoz és check-inekhez.

Az UpGuard megkeresésére egyik cég sem reagált. A Facebook felvette a kapcsolatot az Amazonnal, hogy tegyék offline-ná a szóban forgó adatcsomagot. A Facebook szóvivője reakciójában hangsúlyozta, hogy a cég irányelvei tiltják a felhasználók adatainak nyilvános tárhelyeken való megosztását. Azt is hozzátette, hogy egyelőre nincs olyan bizonyíték, mely arra mutatna, visszaéltek az elégtelen biztonsággal tárolt adatokhoz.

Hogy a Facebook nem tárolja elég biztonságosan a felhasználók adatait, az mára már közhely. Tavaly a legnagyobb botrányt az emlékezetes Cambridge Analytica-ügy kavarta, amikor kiderült, hogy a CA korábban minimum 87 millió Facebook-user profilját használta fel engedély nélkül arra, hogy azok segítségével megtolja Donald Trump elnökválasztási kampányát. De a Facebook amúgy is előszeretettel üzletel a felhasználók legérzékenyebb adataival is.

(Techcrunch)Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.