2019. április 4. 08:10
mfor.hu

A tárhelyeket még csak jelszó sem védte, bárki hozzáférhetett akár a felhasználók kommentjeihez is.

540 millió Facebook-felhasználó adatait tárolták olyan szervereken, melyeket jelszó sem védett, ismerte fel az UpGuard nevű biztonsági cég.

Az egyik tárhely az Amazon S3 nyilvános szervere volt, melyen így bárki hozzáférhetett a userek adataihoz, köztük lájkokkal, reakciókkal, de kommentekkel és további részletekkel is. A másik védtelen szervert a már bezárt, kaliforniai központú At The Pool nevű appkészítő üzemeltette. Itt még érzékenyebb adatokhoz lehetett hozzáférni, például az ismerősök listáihoz, érdeklődési körökhöz, fotókhoz, csoporttagságokhoz és check-inekhez.

Az UpGuard megkeresésére egyik cég sem reagált. A Facebook felvette a kapcsolatot az Amazonnal, hogy tegyék offline-ná a szóban forgó adatcsomagot. A Facebook szóvivője reakciójában hangsúlyozta, hogy a cég irányelvei tiltják a felhasználók adatainak nyilvános tárhelyeken való megosztását. Azt is hozzátette, hogy egyelőre nincs olyan bizonyíték, mely arra mutatna, visszaéltek az elégtelen biztonsággal tárolt adatokhoz.

Hogy a Facebook nem tárolja elég biztonságosan a felhasználók adatait, az mára már közhely. Tavaly a legnagyobb botrányt az emlékezetes Cambridge Analytica-ügy kavarta, amikor kiderült, hogy a CA korábban minimum 87 millió Facebook-user profilját használta fel engedély nélkül arra, hogy azok segítségével megtolja Donald Trump elnökválasztási kampányát. De a Facebook amúgy is előszeretettel üzletel a felhasználók legérzékenyebb adataival is.

(Techcrunch)Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.