2018. szeptember 18. 12:45
mfor.hu

Se TAO, se támogatók. Nehéz a helyzet.

 

Több probléma nehezíti a Hódmezővásárhelyi FC mindennapjait. Amellett, hogy egy forintnyi TAO-t nem tudtak még begyűjteni, mára a mindennapi működés is veszélybe került, mivel alapvetően nincsenek támogatóik, csak az MLSZ NBIII-as támogatásából tud gazdálkodni a klub.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az idei szezonban 58,7 millió forintos utánpótlás-nevelésre fordítható TAO-támogatást hagyott jóvá az egyesület számára, azonban még egyetlen forintot sem sikerült a támogatóktól TAO formájában lehívni - idézi a Vásárhely24 Horváth Zoltán, elnököt.

Forrás: oldalvonal.hu Forrás: oldalvonal.hu

Horváth ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: az egyesület működése veszélyben van. A következő hónapban minden jel szerint nem tudnak fizetést adni az edzőknek, sőt az utaztatások költségeit sem tudják állni és a városnak a létesítményhasználati díjat sem tudják kifizetni.

"A Hódmezővásárhelyi Futball Clubnak gyakorlatilag napi életben maradási problémái vannak" - mondta Horváth.

A helyzet megoldása érdekében kérik

"azokat a cégeket, akik rendelkeznek társasági adó kerettel és lehetőségük van, hogy nyújtsanak segítséget. Az egyesületnek 350-400 utánpótlás korú fiatalja van, az ő sportolási lehetőségük kerül így veszélybe".