2019. május 24. 12:12

Hetényi Márknak március 31-ei hatállyal szűnt meg közös megegyezéssel a munkaviszonya, ám már három nappal korábban az egyik nagytulajdonos jelölte őt az igazgatóságba, amit a cégbíróság most be is jegyzett.

A jelölő nem más volt, mint az MKB 32,9 százalékos részvényese, a Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnere, Szíjj László által közvetve tulajdonolt Blue Robin Investments S.C.A. A Luxembourgban bejegyzett cégnek elsőbbségi részvényesként joga van külső igazgatósági tag visszahívására és jelölésére. Ehhez nincs szükség közgyűlési jóváhagyásra, csak a jelölő bizottság határozatára és a Magyar Nemzeti Bank engedélyére.  Márpedig miután ez utóbbiak is megérkeztek, Hetényi Márk április 16-ától immár az MKB Bank igazgatóságát erősíti, öt éven át, azaz 2024-ig – derül ki a cégbírósági határozatból.

Hetényi Márk Hetényi Márk

Hetényi Márkot 2015 januárjában nevezték ki az MKB vezérigazgató-helyettesévé, mely posztért a Flextronics International Kft. alelnök-igazgatói tisztségét hagyta ott. Új állomáshelyén a bank újjászervezéséhez szükséges átalakítási folyamatok irányításával bízták meg. Ez annyira jól sikerült, hogy az ő nevéhez fűződik az MKB alaprendszer cseréjének levezénylése, amely a magyar bankszektor történetének egyik legnagyobb IT-projektje volt. 

Mindazonáltal Hetényi Márknak ez az MKB-s pozíciócsere rövid időn belül már a második furcsa mozgása, ráadásul mindkettő Mészáros-érdekeltségekkel kapcsolatos. Idén január 1-jei hatállyal ugyanis a Budapesti Értéktőzsdén szereplő 4iG Nyrt. igazgatóságába választották be, ám tagságáról alig két és fél hónappal később le is mondott. Az Mfor.hu informátorai szerint azonban Hetényinek Mészárossal soha nem romlott meg a viszonya, ezt bizonyítja a mostani MKB-s igazgatósági tagsága.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.