2019. május 24. 12:12

Hetényi Márknak március 31-ei hatállyal szűnt meg közös megegyezéssel a munkaviszonya, ám már három nappal korábban az egyik nagytulajdonos jelölte őt az igazgatóságba, amit a cégbíróság most be is jegyzett.

A jelölő nem más volt, mint az MKB 32,9 százalékos részvényese, a Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnere, Szíjj László által közvetve tulajdonolt Blue Robin Investments S.C.A. A Luxembourgban bejegyzett cégnek elsőbbségi részvényesként joga van külső igazgatósági tag visszahívására és jelölésére. Ehhez nincs szükség közgyűlési jóváhagyásra, csak a jelölő bizottság határozatára és a Magyar Nemzeti Bank engedélyére.  Márpedig miután ez utóbbiak is megérkeztek, Hetényi Márk április 16-ától immár az MKB Bank igazgatóságát erősíti, öt éven át, azaz 2024-ig – derül ki a cégbírósági határozatból.

Hetényi Márk Hetényi Márk

Hetényi Márkot 2015 januárjában nevezték ki az MKB vezérigazgató-helyettesévé, mely posztért a Flextronics International Kft. alelnök-igazgatói tisztségét hagyta ott. Új állomáshelyén a bank újjászervezéséhez szükséges átalakítási folyamatok irányításával bízták meg. Ez annyira jól sikerült, hogy az ő nevéhez fűződik az MKB alaprendszer cseréjének levezénylése, amely a magyar bankszektor történetének egyik legnagyobb IT-projektje volt. 

Mindazonáltal Hetényi Márknak ez az MKB-s pozíciócsere rövid időn belül már a második furcsa mozgása, ráadásul mindkettő Mészáros-érdekeltségekkel kapcsolatos. Idén január 1-jei hatállyal ugyanis a Budapesti Értéktőzsdén szereplő 4iG Nyrt. igazgatóságába választották be, ám tagságáról alig két és fél hónappal később le is mondott. Az Mfor.hu informátorai szerint azonban Hetényinek Mészárossal soha nem romlott meg a viszonya, ezt bizonyítja a mostani MKB-s igazgatósági tagsága.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.