2018. november 28. 09:31
mfor.hu

Az, hogy Garancsi István Market Zrt.-je építheti meg a székesfehérvárra tervezett multifunkcionális sportcsarnokot, már bő két hónapja kiderült. Az azonban csak most látott napvilágot, hogy a munkát a becsültnél 30 százalékkal drágábban vállalta el.

Évek óta csúszó projekt indulhat el hamarosan Székesfehérváron miután a 6000 fősre tervezett Alba Aréna kivitelezőjét már sikerült megtalálni. Az önkormányzat egy zárt testületi ülésen választotta ki Garancsi István cégét, a Market Zrt.-t, mely nettó 25,75 milliárd forintért végzi el a munkát.

A közbeszerzési eljárásról most jelentek meg a dokumentumok, ami szerint a vállalási ár 30 százalékkal magasabb a becsült költségeknél. Az eljárás kezdetén az ajánlatkérő, a fehérvári önkormányzat 19,7 milliárdos nettó költséget becsült. Az 5 milliárdos differencia azonban nem probléma, hiszen mint legkedvezőbb ajánlatot elfogadta ezt az önkormányzat.

Az aréna belső látványterve. (forrás: szekesfehervar.hu) Az aréna belső látványterve. (forrás: szekesfehervar.hu)

A másik ajánlattevő, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. még ennél is többért, 26,5 milliárból hozta volna ki a csarnokot.

Az összefoglaló dokumentum szerint a Marketnek alvállalkozókra is szüksége lesz az útépítési, forgalomtechnikai, közműépítési, épületgépészeti és -villamossági munkáknál. Ezekre három alvállalkozót nevesített a Zrt., melyek közül 2 szintén Garancsi István cége.

Egyes feladatokat így

  • a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.,
  • az OK BAU Kft.,
  • és LEAN TECH Mérnökiroda Kft.

végezhet el, utóbbi két cég az, amelyik szintén Garancsi cége. Vagyis a sportcsarnok 75 százalékban a kormánybarát vállalkozó munkája lesz.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.