3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Napjainkban egyre többen gondolkodnak a cégalapításon, aminek tulajdonképpen nincs semmi akadálya, ha van egy szuper üzleti tervünk és persze a rendelkezésünkre áll a szükséges tőkemennyiség is.

Nem feltétlenül kell azonban hazai keretek között tervezgetnünk. Arra is van ugyanis lehetőségünk, hogy Európa más országaiban, például Németországban, Ausztriában vagy esetleg Romániában jegyezzük be a cégünket.

Sajnos azt hallhatjuk, hogy az adócsalás Romániában nem ritka, de nekünk nem kell tartanunk a szankcióktól és egyéb adózási hibáktól, ha törvényesen járunk el és hozzáértő szakértőkre bízzuk a cégünk pénzügyeit.

Hogyan történik a cégalapítás Romániában?

Érdemes tudni, hogy román cégspecialista a Kftkreátor, így ők segíteni tudnak az elindulásban és a hivatalos ügyek intézésében, de számos más területen is számíthatunk a támogatásukra. Helyileg Nagyváradon találjuk meg a céget, de a kapcsolatfelvételt, illetve az ügyintézés elindítását telefonon, illetve e-mailen is le tudjuk bonyolítani.

Első körben fel kell vennünk a kapcsolatot a szakértői csapattal, melynek keretén belül leegyeztetésre kerülnek az elképzeléseink, terveink. Ezt követi az adatfelvétel, amikor is be kell nyújtanunk a cégalapításhoz szükséges hivatalos információkat, ezek alapján készülnek el a dokumentumok.

Ez után ki kell utaznunk Nagyváradra, hogy aláírjuk a közjegyzői papírokat egy hivatalos román-magyar tolmács jelenlétében. A papírok aláírását követő 5-6 napon belül a cégünk máris megalakul.

Állampolgárság, bankszámla és törzstőke

Nem kell aggódnunk amiatt, hogy sem mi, sem pedig más nem rendelkezik román állampolgársággal a cégen belül, ugyanis enélkül is tudunk román kft.-t alapítani. Céges bankszámlát Romániában egy helyi bankban kell nyitni, de a szakértő munkatársak ebben is tudnak segíteni. Egy román kft. esetében a minimális alaptőke 40 eurónyi román lej, tehát jóval kevesebb, mint hazánkban.

Összesen két alkalommal kell kiutazni az országba, egyszer a papírok aláírása, aztán pedig még egyszer a bankszámlanyitás miatt. A második kiutazásra kb. 1 hét múlva kerül sor, így mindössze 10 nap alatt megtörténhet a cégalapítás.

Kérjük szakértők segítségét!

A cégalapítás minden esetben egy felelősségteljes döntés, amit nem szabad elsietni, elvégre annak rengeteg negatív következménye lehet. Mindenekelőtt azt érdemes eldönteni, hogy hol szeretnénk bejegyeztetni a cégünket, ez ugyanis nem csak Magyarországon lehetséges.

Romániában nagyon kedvező az adórendszer, így ez már önmagában is nyomós érv lehet az ottani cégalapítás mellett. A hivatalos ügyintézés miatt nem kell aggódnunk, ugyanis kérhetjük szakértők segítségét, akik készségesen a rendelkezésünkre állnak. A cégalapítás mellett a könyvelésben, a megfelelő alkalmazottak felkutatásában, az engedélyek, licencek kikérésében és az üzleti kapcsolatépítésben is tudnak segíteni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!