3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Vannak olyan szakmák, amelyek iránt nagy a kereslet, ilyen az ingatlanközvetítő is. Egy jó képességű, megbízható szakemberre talán mindenkinek szüksége lesz az élete folyamán, hiszen gyakori, hogy költözködnünk kell, ilyenkor pedig a régi otthonunk értékesítését jobb profikra bízni.

Az új szakképzési rendszerben már összetettebb dolgot is tanulhatnak a jelentkezők, többek közt az Alfakapos.hu Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő tanfolyama lehet hasznos azoknak, akik távoktatásban szívesen sajátítanák el a tudnivalókat.

Mi a feladata egy ilyen szakembernek?

Az ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő végzettséggel rendelkezők nemcsak összekapcsolják az adót és a vevőt, hanem számos más tevékenységet is végeznek. A szolgáltatásuk kiegészül ingatlanértékeléssel is, azaz meg tudják mondani, mi mennyit ér.

Ehhez persze tisztában kell lenniük az érvényben lévő jogi szabályozásokkal, ismerniük kell a trendeket, tudniuk kell, miből készülhet egy ingatlan, milyen hitelkonstrukciók vannak stb. Szerteágazó területekre kell tehát rálátniuk.

Nem mindegy például az sem, hogy az adott épület műemléki, esetleg régészeti védettség alatt áll-e, lakáscélú-e az ingatlan vagy épp mikor épült. Sőt, az ingatlanvagyon-értékelők nemcsak házak, lakások, hanem garázsok, irodák, de még termőföldek, mezőgazdasági területek, telkek értékesítésével is foglalkoznak.

Munkájuk elég összetett: egyrészt az irodában is vannak feladataik, hirdetéseket kezelnek, de a bemutatások során személyesen kell megjelenniük az adott helyszínen. A szerződéskötés minden egyes fázisa is az ő feladatuk.

Azoknak javasolható a képzés, akik mobilisak, empatikusak, jó a kommunikációs készségük és határozottan tudnak fellépni. Sokan érdeklődnek a szakma iránt, ezért röviden bemutatjuk azt is, hogyan lehet megszerezni ezt a képesítést.

Tanfolyam távoktatásban

Az Ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő szakképesítés tanfolyam végén szakmai bizonyítvány szerezhető, ennek feltétele, hogy a képzés elvégzését követően egy független vizsgabizottság előtt levizsgázzunk. Itt elméleti és gyakorlati feladatok is vannak.

A képzőintézmény oktatói azonban mindenre alaposan felkészítenek: az Alfakapos.hu oldalán is jelentkezhetünk a tanfolyamra. Mivel itt távoktatásban indul a képzés, nem kell időt és energiát fordítani a bejárásra.

Az adott felületen elérhetővé teszik a tananyagot, vannak online kontakt órák, de egyéni felkészülés is szükséges. A tanfolyam 240 órás, 3 hónap alatt elvégezhető.

Milyen tantárgyak vannak?

A tematika a következő:

  • Ingatlangazdálkodási és ingatlanpiaci ismeretek
  • Műszaki és településrendezési ismeretek
  • Értékelési és -becslési módszerek

Nagyon fontos tantárgy az Ingatlan-értékbecslési riport készítése, ahol gyakorlatot lehet szerezni. A vállalkozás működtetéséről is esik szó a képzésen.

A jelentkezés feltétele az érettségi, illetve a már meglévő Ingatlanközvetítő szakképesítés. Ha téged is érdekel a lehetőség, jelentkezz a fent említett oldalon!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!