2019. július 18. 15:28
mfor.hu

Változik a médiatörvény, amely miatt az országos csatornáknak újra kell gondolniuk a hírműsoraikat. A jogszabályi határidő augusztus 1., de az RTL Klub és a TV2 már közzétette, mit változtat.

A nemrég elfogadott új médiatörvény egyik fontos része, hogy szabályozza a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatók (így az RTL Klub és a TV2) esti híradóinak hosszát. A hírműsorok augusztus 1-től maximum 45 perc hosszúak lehetnek, írta a Sorozatwiki. Ez a TV2-t érinti érzékenyebben, hiszen a Tények eddig 60 perces adásokkal jelentkezett. Ezt a csatorna jelentősen megvágja, hiszen a jövőben csak 25 perc hosszú lesz a híradó. Ezt követően 18:30-kor Tények Plusz névvel egy új hírműsor indul. Utóbbi - csak úgy mint most a Tények - 19 óra körül ér véget, így az esti szórakoztató műsorok időpontját nem érinti a változás. A változtatásra július 29-től kerül sor.

Július 29-től az RTL Híradó nagyjából 8 perccel rövidebb lesz, azonban az RTL-nél is megoldották hogy ne legyen kevesebb aktuális műsor, olvasható a Sorozatwiki oldalán. Az RTL Klub tévéműsorából az látszik, hogy a Fókusz nagyjából ugyanannyi idővel lesz hosszabb, mint amennyivel az RTL Híradó rövidebb. Így a csatorna magazinműsora innentől pontban 19 órakor kezdődik majd. Az esti szórakoztató műsorok kezdését itt sem érintik a kora esti változások.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.