<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Augusztus 10-ig jelentkezhettek az érdeklődő cégek a még július 29-én kiírt tenderre.

Az új paksi blokk építését bonyolító, orosz tulajdonú ASZE Mérnöki Vállalat Rt. viszonylagos rendszerességgel, a munkafolyamatnak megfelelően vásárol ezt-azt paksi telephelyére – ahogy arról korábban mi is írtunk, vettek már felhőalapú projektmenedzsment-szoftvert, biztonsági rendszert, valamint irodai eszközöket is.

Mire van szüksége az oroszoknak?

A mostani kiírás alapján összesen legfeljebb bruttó 3 millió rubelt (nagyjából 12 millió forint) fizetne a cég egyrészt kül- és beltéri értékmegőrzésért a telephelyen. Emellett tehermozgatási szolgáltatásokat is bérelnének, itt az elvárás egyrészt olyan daru vagy mobildaru biztosítása, amely elbír legalább 20 tonnát, de szükséges egy hasonló teherbírású villás rakodó biztosítása is.

Forrás: Paks II Zrt. Forrás: Paks II Zrt.

A tender legértékesebb részét a darus szolgáltatások jelentik, ebben az esetben óránként akár bruttó 25 ezer forintot is fizetne a nyertes pályázóknak az ASZE.

Zajlik az élet Pakson

Még júniusban írtunk arról, hogy a hónap végével benyújtja a Paks II Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalhoz a létesítési engedély megszerzéséhez – ezt akkor Süli János tárca nélküli miniszter ígérte egy parlamenti képviselői kérdésre adott válaszában. A létesítési engedélyeztetés folyamatáról szóló, lakossági érdeklődőknek összeállított dokumentum azóta fel is került a paks2.hu honlapra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A koronavírus-járvány miatti védekezés szintén érintette a paksi beruházást, hiszen idén az eredetileg tervezettnél valamennyivel kevesebb jut majd a beruházásra. Az azonban látszik, hogy a kormány nem feledkezett el a beruházásról – a jövő évi költségvetési tervezetben a Gazdaságvédelmi Alapban szerepel Paks II. Atomerőmű tőkeemelése, amelyre 115,9 milliárd forintot fog az ország fordítani.  Eredetileg egyébként 2020-ban és jövőre is 77 milliárd forintot terveztek fizetni a két új blokk építéséért, de ezt a koronavírus-járványra hivatkozva idén 37 milliárddal csökkentette a kormány.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.