<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A kormány nyilvánosságra hozta, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került cégek milyen feltételekkel vehetnek fel hosszútávra szóló gyorshitelt.

Megjelent a Magyar Közlönyben, hogy a bajba jutott vállalkozások milyen feltételekkel és mekkora összeget vehetnek fel az üzletük-vállalkozásuk újraindításáért. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikortól lesz elérhető ez a lehetőség.

Ha későn is, de jöhet a pénz sok cégnek (fotó: MTI)Ha későn is, de jöhet a pénz sok cégnek (fotó: MTI)

A cégek az úgynevezett Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönnek nevezett, forgóeszköz hitel konstrukcióban legfeljebb 10 millió forinthoz juthatnak. A futamidő maximum 10 év és a törlesztést a folyósítás utáni három éves türelmi idő után kell elkezdeni. Kamatot nem kell fizetni és bérre, járulékra, rezsire, működési költségre és készletfizetésre is lehet használni.

A kormány a Magyar Fejlesztési Bankot bízta meg a hitelprogram lebonyolításával, a pénzintézetnek egyeztetnie kell a Magyar Kereskedelmi Kamarával. A programra összesen 100 milliárd forintot különítenek el.

"Ahhoz, hogy a gazdaság újrainduljon, nem elég a korlátozások feloldása, forrásokra is szükség van, a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön ebben nyújt fontos segítséget a legkisebb vállalkozásoknak. A cél az, hogy a gazdaság újraindításához és a munkahelyek teremtéséhez a magyar kkv-k is minél nagyobb arányban járuljanak hozzá" - mondta Facebook-posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.