2018. november 15. 14:50
mfor.hu

Az Országgyűlés által elfogadott legújabb adócsomagnak köszönhetően 2019. január 1-én több olyan kedvező változás lép életbe, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a vállalkozások mindennapjait. A törvénymódosítás tartalmazza a céges autóhasználattal összefüggő útnyilvántartásokra vonatkozó rendelkezések változását is.

A jövő évtől kezdődően a céges autóhasználatot elsődlegesen igazoló útnyilvántartás kiváltható lesz a feltételezett 50%-os magánhasználattal. Ennek eredményeként a vélelmezett 50%-os céges használat arányában a nyílt végű pénzügyi lízingkonstrukcióban finanszírozott személyautók lízingdíjait terhelő ÁFA fele is levonhatóvá válik, immáron útnyilvántartás vezetése nélkül is, áll az MKB-Euroleasing közleményében.

Mindez azért rendkívüli fontosságú, mert Magyarországon a vállalati ügyfelek között, évek óta a nyílt végű pénzügyi lízing az egyik legnépszerűbb autófinanszírozási konstrukció. A nyílt végű pénzügyi lízing biztosítja az ÁFA levonásának lehetőségét és ezen túlmenően további jelentős előnye, hogy a futamidő végén az ügyfelek döntésétől függ, hogy az autót megvásárolják vagy visszaadják a lízingcégnek.

Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója a következőt nyilatkozta:

"Az adótörvény januártól hatályba lépő változásának köszönhetően a könnyen megvalósítható ÁFA levonási lehetőség miatt, a céges személygépkocsi beszerzések többsége a nyílt végű pénzügyi lízingkonstrukcióban lesz a leggazdaságosabb. Mivel az autó a futamidő végén – a maradványérték megfizetésével – egyszerűen a lízingbevevő tulajdonába kerülhet, ez azt eredményezi, hogy a nyílt végű lízing sokkal gazdaságosabb alternatívája lehet a készpénzes vásárlásnak. Biztos vagyok benne, hogy törvényváltozás eredményeként gyorsuló ütemben, tovább erősödik az igény a nyílt végű pénzügyi lízing keretében történő finanszírozásra. Az MKB-Euroleasing, a piacvezető autófinanszírozók egyikeként, felkészülten várja az ügyfeleket akár fix kamatozás mellett is igénybe vehető, nyílt végű pénzügyi lízing konstrukcióival is."

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!