<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A magyar gyógyszergyártó vállalatnak a reumatoid artritisz kezelésére szolgáló készítményét a Mochida Pharmceutical fogja Japánban gyártani és forgalmazni.

A nemzetközi gyógyszerpiacon komoly jelentősége van a licenc megállapodásoknak, hiszen kevés olyan globális szereplő van, amely a világ minden régiójában komoly gyártási- és értékesítési kapacitással rendelkezik. Az ilyen ügyleteknek köszönhetően viszont azokon a piacokon is tud bevételt realizálni, ahol esetleg saját erőből nem tudna hatékonyan megjelenni.

A Richter Gedeon Nyrt. most ilyen licenc megállapodást kötött a Mochida Pharmceutical Co. Ltd. nevű céggel. A megegyezés szerint a Mochida Japánra kiterjedően megszerzi a Richter reumatoid artritisz kezelésére szolgáló bioszimiláris tocilizumab készítményére vonatkozó fejlesztési, gyártási és értékesítési jogokat. A megállapodás alapján a Mochida több részletben teljesít mérföldkő kifizetéseket egyes fejlesztési és törzskönyvezési szakaszok lezárásának függvényében.

Várakozással tekintünk a Mochidával megvalósuló szoros együttműködés elé, hiszen ezzel jelentős lépést tehetünk a reumatológia terápiás területet megcélzó bioszimiláris portfoliónk globális kiterjesztése irányába - mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.