Papdi László, a Danubius Hotels Food & Beverages igazgatója a Danubius Hotel Heliában ismertette a megújult reggeli koncepciót, ahol többek közt elmondta, első lépésként a reggeliztetést reformálták meg, amelyhez egy belső felmérés eredményeit használták fel. 2024 őszén végeztek egy olyan vendégelégedettségi kutatást, amelynek során kiderült, hogy a vendégek számára a nap legfontosabb étkezése a reggeli.
Az értékelt termékek közül a minőségi pékáruk, a nők körében elsősorban a prémium kávék, a férfi vendégeknek pedig a minőségi narancslé szerepelt az első helyen, de a helyi ízek és alapanyagok iránti igény is kiemelkedő volt. E felmérés eredményeit figyelembe véve minőségi pékáruk kerültek a reggeliző szigeteikre, magyar vaj a speciális, különleges vajadagolókba, prémium kávé a reggelihez is – a női vendégek igényeihez igazodva, és magasabb minőségű narancslé, amely a férfi vendégek kívánságai alapján került mostantól a kínálatukba.
Fotó: Danubius Hotels / Tamás Pál
Megtudtuk azt is, hogy a speciális vajadagoló kiküszöböli a kis kiszerelésű vajak csomagolásából származó hulladékot. Hasonló elven működik a mogyorókrém-adagolójuk is, amely minimalizálja az eldobott csomagolóanyagok mennyiségét.
Fotó: Danubius Hotels / Tamás Pál
Ennél is tovább mentek: az élelmiszer-hulladék újrahasznosításán dolgoznak, hogy az ételmaradékokból granulátum készülhessen, amely később biodízel üzemanyagként hasznosulhat. A reggelizőpultjaiknál digitális büfétáblák sorakoznak, amelyek valós időben friss információkat nyújtanak az ételekről a vendégek számára. Ezzel a Danubius már most alkalmazkodik ahhoz a digitális átálláshoz, amelyet a 2026-tól az ESG-törvény fog előírni a szállodaipar számára.
Fotó: Danubius Hotels / Tamás Pál
Kiderült, a szállodalánc olyan intelligens rendszeren is dolgozik, amely lehetővé teszi a konyha számára, hogy pontos adatokat kapjon arról, hány vendég tartózkodik a reggeliző térben, hányan fejezték már be az étkezést, és hányan érkeznek még a szobáikból. Ez a valós idejű adatelemzés nemcsak a szolgáltatások gördülékenységét javítja, hanem segít optimalizálni az ételek előkészítését, csökkentve ezzel a pazarlást.
A teljes cikket laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához tartozó, a Turizmus Online oldalán találják >>