3p

A Danubius Hotels (DH) szállodalánc a vendéglátás legújabb trendjeihez igazodva teljesen új gasztronómiai koncepciót teremtett. A helyi beszállítók termékeire építő, egészségtudatos, kézműves alapanyagokat előtérbe helyező kínálatuk nemcsak a jelenlegi elvárásoknak felel meg, hanem az ESG-szabályozásokra is előre tekintve alakították át vendéglátásukat. Csütörtöki bemutatójukon jelen lehettünk.

Papdi László, a Danubius Hotels Food & Beverages igazgatója a Danubius Hotel Heliában ismertette a megújult reggeli koncepciót, ahol többek közt elmondta, első lépésként a reggeliztetést reformálták meg, amelyhez egy belső felmérés eredményeit használták fel. 2024 őszén végeztek egy olyan vendégelégedettségi kutatást, amelynek során kiderült, hogy a vendégek számára a nap legfontosabb étkezése a reggeli.

Az értékelt termékek közül a minőségi pékáruk, a nők körében elsősorban a prémium kávék, a férfi vendégeknek pedig a minőségi narancslé szerepelt az első helyen, de a helyi ízek és alapanyagok iránti igény is kiemelkedő volt. E felmérés eredményeit figyelembe véve minőségi pékáruk kerültek a reggeliző szigeteikre, magyar vaj a speciális, különleges vajadagolókba, prémium kávé a reggelihez is – a női vendégek igényeihez igazodva, és magasabb minőségű narancslé, amely a férfi vendégek kívánságai alapján került mostantól a kínálatukba.


Fotó: Danubius Hotels / Tamás Pál

Megtudtuk azt is, hogy a speciális vajadagoló kiküszöböli a kis kiszerelésű vajak csomagolásából származó hulladékot. Hasonló elven működik a mogyorókrém-adagolójuk is, amely minimalizálja az eldobott csomagolóanyagok mennyiségét.


Fotó: Danubius Hotels / Tamás Pál

Ennél is tovább mentek: az élelmiszer-hulladék újrahasznosításán dolgoznak, hogy az ételmaradékokból granulátum készülhessen, amely később biodízel üzemanyagként hasznosulhat. A reggelizőpultjaiknál digitális büfétáblák sorakoznak, amelyek valós időben friss információkat nyújtanak az ételekről a vendégek számára. Ezzel a Danubius már most alkalmazkodik ahhoz a digitális átálláshoz, amelyet a 2026-tól az ESG-törvény fog előírni a szállodaipar számára.


Fotó: Danubius Hotels / Tamás Pál

Kiderült, a szállodalánc olyan intelligens rendszeren is dolgozik, amely lehetővé teszi a konyha számára, hogy pontos adatokat kapjon arról, hány vendég tartózkodik a reggeliző térben, hányan fejezték már be az étkezést, és hányan érkeznek még a szobáikból. Ez a valós idejű adatelemzés nemcsak a szolgáltatások gördülékenységét javítja, hanem segít optimalizálni az ételek előkészítését, csökkentve ezzel a pazarlást.

A teljes cikket laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához tartozó, a Turizmus Online oldalán találják >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!