1p

Meg is lódultak a részvények.

Hiába tett meg az utóbbi időben minden tőle telhetőt Elon Musk azért, hogy lenullázza legismertebb cégét, a Teslát, az elektromos autókat gyártó vállalat két év után először mégis képes volt profitot termelni.

A cég nyeresége a harmadik negyedévben 312 millió dollár volt, 1,75 dollár részvényenként, szemben a megelőző negyedév 4,22 dolláros részvényenkénti veszteségével, és az egy évvel korábbi 3,7 dolláros buktával. Az árbevétel 129 százalékkal ugrott meg, 6,8 milliárd dollárra. A Tesla-részvények több mint 10 százalékkal erősödtek a piaczárás utáni kereskedésben.

Musk a munkatársaknak küldött levelében a negyedévet "igazán történelminek" nevezte.

A Wall Street-i elemzők részvényenkénti 19 centes veszteséggel és 6,3 milliárd dolláros bevétellel számoltak.

A Tesla Model 3 bruttó haszonkulcsa a harmadik negyedévben meghaladta a 20 százalékot, miután a megelőző három hónapban alig termelt profitot. Ezzel a kocsi is jobban teljesített a vártnál, mert a vállalat becslése csak 15 százalékos erősödést feltételezett.

(Financial Times)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!