2018. október 25. 09:33
mfor.hu

Meg is lódultak a részvények.

Hiába tett meg az utóbbi időben minden tőle telhetőt Elon Musk azért, hogy lenullázza legismertebb cégét, a Teslát, az elektromos autókat gyártó vállalat két év után először mégis képes volt profitot termelni.

A cég nyeresége a harmadik negyedévben 312 millió dollár volt, 1,75 dollár részvényenként, szemben a megelőző negyedév 4,22 dolláros részvényenkénti veszteségével, és az egy évvel korábbi 3,7 dolláros buktával. Az árbevétel 129 százalékkal ugrott meg, 6,8 milliárd dollárra. A Tesla-részvények több mint 10 százalékkal erősödtek a piaczárás utáni kereskedésben.

Musk a munkatársaknak küldött levelében a negyedévet "igazán történelminek" nevezte.

A Wall Street-i elemzők részvényenkénti 19 centes veszteséggel és 6,3 milliárd dolláros bevétellel számoltak.

A Tesla Model 3 bruttó haszonkulcsa a harmadik negyedévben meghaladta a 20 százalékot, miután a megelőző három hónapban alig termelt profitot. Ezzel a kocsi is jobban teljesített a vártnál, mert a vállalat becslése csak 15 százalékos erősödést feltételezett.

(Financial Times)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.